Victoria’04 niet opgewassen tegen Sparta

• Redactie
  • 27-03-2017
VOETBAL – Victoria’04 wist zaterdag ondanks een flitsende start niet te winnen van Sparta. Bij het laatste fluitsignaal hadden de Spartanen de vroege voorsprong van de Vlaardingers ongedaan gemaakt en konden met een 1-4 zege weer naar huis.

Sparta was in de beginfase nog niet bij de les en had vooral moeite met het fysieke spel van Victoria’04. De thuisclub opende verrassend snel de score. Een dieptepas van Donny van Balen bracht Ronaldo Schippers in stelling, die beheerst afrondde: 1-0. Ondanks de vroege tegentreffer moet gezegd worden dat de formatie van trainer Ron Luijten hierdoor niet geïmponeerd was en naarmate de eerste helft vorderde, namen de Spartanen dan ook het initiatief over. Dit resulteerde in diverse mogelijkheden voor de Spartaanse voorwaartsen maar het geluk was in deze fase niet aan hun zijde. Victoria’04 wilde wel in de omschakeling tegenaanvallen opzetten, maar bij het strafschopgebied hield het op.

Pas in de dertigste minuut was Sparta succesvol. Allon Coomans stond aan de basis van dit zeer mooie doelpunt. Met een uitgekiende bal vanaf het middenveld wist hij Martijn Leenderts aan de rechterkant aan te spelen die vervolgens een afgemeten voorzet kon geven op spits Jordi de Zwart. Met een hard schot in de bovenhoek wist Jordi deze prima aanval af te ronden.

Na de theepauze gingen de Spartanen verder met hun goede spel en in de 49ste minuut kon de meegereisde Spartaanse aanhang opnieuw juichen. Ibo Ozbilek, na rust ingevallen voor de geblesseerd geraakte Wesley van den Dries, speelde een aantal verdedigers uit en wist uiteindelijk Jordi de Zwart te bereiken. Die kon vervolgens eenvoudig zijn tweede treffer op het scorebord bijschrijven.

In een alles of niets offensief probeerde Victoria’04 nog het een en ander te forceren. De verdediging en keeper aan Spartaanse zijde wisten echter zonder problemen stand te houden. Calvin Jongejan kwam een keer dichtbij het doel van Sparta maar zijn poging ging hoog over. Na deze alles of niets fase van de thuisploeg was het Sparta dat de wedstrijd professioneel uitspeelde en met gevaarlijke uitvallen regelmatig voor de keeper van Victoria’04 verscheen. De uiteindelijke beslissing viel in de slotfase waar de benjamin van het elftal Ibo Ozbilek tweemaal op zeer mooie wijze wist te scoren en Sparta een dik verdiende 1-4 overwinning wist te bezorgen.