Victoria’04 heeft eerste zege al op zak

• 24-08-2016
VOETBAL - Op het prachtige hoofdveld van Goudswaardse Boys speelde Victoria’04 de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. De Vlaardingers trokken in de eerste helft het spel naar zich toe. De achterhoede mocht niet verslappen, want de fysiek sterke aanval van de thuisclub knokte voor elke meter terreinwinst. Voor beide doelen ontstonden enkele gevaarlijke momenten. Een kopbal van Mo Bozhar had een beter lot verdiend, maar dezelfde speler scoorde na een half uur spelen de openingstreffer voor Victoria’04. Via de onderkant van de lat belandde zijn inzet in het doel: 0-1. Kort voor de pauze ontstond er een onoverzichtelijke situatie voor het doel van Dwight Visser, die de bal niet wist weg te werken. Van dichtbij frommelde een aanvaller van de thuisclub de bal over de doellijn: 1-1.

Na de rust kwam Victoria’04 sterk uit de startblokken. In de 46ste minuut mocht Jur de Visser een vrije trap nemen op het doel van Goudswaardse Boys. Zijn doelpoging werd niet klemvast gestopt door de sluitpost, waarvan spits Raymon Lingen wist te profiteren: 2-1. Enkele minuten daarna speelde Oscar Knecht de vrij staande Raymon Lingen aan, die na een korte solo de 1-3 aantekende. Victoria’04 dacht hierna de wedstrijd eenvoudig te kunnen uitspelen, maar kwam bedrogen uit. De “boys” drongen sterk aan en wisten een veldoverwicht op te bouwen. Victoria’04 moest alle zeilen bijzetten en diende zich te beperken tot countervoetbal. Vooral nadat de thuisclub op 2-3 was gekomen in de 65ste minuut. Ondanks de invallende duisternis gaf de Vlaardingse achterhoede geen krimp om de overwinning niet meer uit handen te geven.