Victoria’04 hard onderuit tegen SVS

• 19-02-2017
VOETBAL - In Capelle aan den IJssel liep het voor lijfsbehoud vechtende Victoria’04 tegen een zure nederlaag aan. Tegenstander SVS bleek op alle fronten de betere ploeg ondanks een goede eerste 25 minuten van de bezoekers. De vroeg opgelopen achterstand kon niet teniet gedaan worden door de machteloze Vlaardingse formatie en moest toestaan, dat SVS in de tweede helft naar een 4-0 overwinning counterde.

In de eerste helft ontwikkelde zich een gelijk opgaand duel. Victoria’04 had veel moeite om de snelle behendige voorhoede van SVS af te stoppen. In de vijfde minuut leidde knullig balverlies op het middenveld een snelle tegenaanval van SVS. De Vlaardingse achterhoede werd op snelheid geklopt en met een effectvolle bal in de bovenhoek werd doelman Michel Zuur kansloos gelaten: 1-0. Victoria’04 trachtte hierna het initiatief over te nemen en zocht met gegroepeerd voetbal het doel van SVS op. Martin Kooi zag zijn schot gestopt worden door de doelman van SVS. Aan de overzijde moest doelman Michel Zuur vol aan de bak om erger te voorkomen. In de 34ste minuut leidde een verdedigingsfout tot de 2-0 van SVS. De thuisclub legde hierna het accent op het verdedigen van de voorsprong. Victoria’04 zag nauwelijks kans door de laatste linie van SVS heen te breken.

Na de rust kwam Victoria’04 sterk uit de startblokken. Kansen voor Martin Kooij en Oscar Knecht werden door de doelman van SVS in de kiem gesmoord. Naar mate de wedstrijd vorderde verdween het geloof in eigen kunnen bij de Vlaardingers. Het soepel draaiende SVS mocht keer op keer counteren. Het laatste kwartier nam Victoria’04 alle risico om doelpunten te forceren en trok met meer mankracht ten aanval. SVS profiteerde twee keer van de geboden ruimte en bepaalde de eindstand op 4-0.

Victoria’04 hunkert naar een mooie overwinning, maar dan zal uit een ander vaatje getapt moeten gaan worden.