Victoria’04 geeft voorsprong uit handen

• Arie Noordhoek
  • 07-05-2017
VOETBAL – Zowel Victoria’04 als tegenstander IJVV De Zwervers moest vol aan de bak om de punten binnen te slepen. Victoria’04 wist tot twee keer toe een voorsprong niet vast te houden. Het gelijkspel en de resultaten van de overige degradatiekandidaten betekenden, dat Victoria’04 en De Zwervers pas na het laatste competitieduel weten wat de stand van zaken zal zijn. Victoria’04 moet vrezen voor degradatie, voor De Zwervers geldt wel of geen nacompetitie.

Victoria’04 kwam vrij snel op voorsprong. Een lange solo van Glenn de Visser eindigde in het strafschopgebied van De Zwervers. Door een overtreding werd de solo onjuist afgestopt. De penalty werd feilloos binnen geschoten door Martin Kooij: 1-0. Victoria’04 liet De Zwervers het spel maken, hetgeen tot enkele gevaarlijke situaties leidde in het strafschopgebied van de thuisclub. De achterhoede van Victoria’04 wist tijdig in te grijpen, maar moest in de 44ste minuut toch de gelijkmaker incasseren. Een lage voorzet vanaf de rechterflank werd beheerst afgerond: 1-1.

Na de pauze waren de bezoekers het meest in balbezit. In de omschakeling trachtte Victoria’04 met snelle uitvallen De Zwervers pijn te doen. Doelman Michel Zuur hield Victoria’04 in de race met enkele goede reddingen. Naar mate de wedstrijd vorderde nam Victoria’04 het initiatief over. Het zag ernaar uit, dat de wedstrijd in 1-1 zou eindigen, maar het venijn zat in de staart. Oscar Knecht kopte de bal tegen de lat van het doel van De Zwevers. In de 89ste minuut dacht Victoria’04 de volle winst te grijpen. De doelman van De Zwervers trapte de bal tegen een speler van Victroia’04 aan, waarna Oscar Knecht de bal in het lege doel lobde: 2-1. De euforie duurde niet lang. In blessuretijd kwam De Zwervers toch nog langszij. Een geplaatste bal belandde in de lege hoek van het doel van Victoria’04.

Alleen winst in het uitduel tegen Zestienhoven en puntenverlies van Leonidas in het uitduel tegen het al gedegradeerde Lombardijen kunnen nog voorkomen dat Victoria’04 direct degradeert en zich alsnog plaatst voor de nacompetitie.