Victoriaan Carlos Gomes hangt schoenen aan de wilgen

25-05-2016 Sport Redactie

VOETBAL - Carlos Gomes zet een punt achter zijn voetbalcarrière. De 26-jarige centrale verdediger/middenvelder van Victoria’04 kiest voor zijn maatschappelijke carrière. Carlos Gomes kwam in de jeugd uit voor Sparta Rotterdam, waarna hij voor Zwaluwen Vlaardingen, MSV '71 en Victoria' 04 (zat.) in de selectie speelde.

Gomes: "Het is een moeilijke keuze geweest, maar na mijn studie aan de Erasmus Universiteit, is het tijd geworden voor een volgende stap in mijn leven en daar past selectievoetbal niet meer bij. Ik kan me nu gaan richten op andere dingen, zoals een eigen onderneming, waar ik nooit aan toe kwam door selectievoetbal. Bovendien was het frustrerend dat ik mijn oude niveau niet meer haalde door blessures. Een vriendenelftal is momenteel niets voor mij, daar ben ik nog te fanatiek voor."

Opmerkelijk is dat zijn inmiddels 35-jarige broer Jorge Gomes nog wel doorgaat. "De carrière van mijn broer en die van mij zijn niet te vergelijken’’, aldus Carlos Gomes. ,,Bovendien staan wij in verschillende fases van het leven en hebben wij beiden andere ambities. Gelukkig hebben wij nog wel een aantal jaren samen kunnen spelen."

 

Gerelateerd