Victoria'04 wint bekerwedstrijd in Den Haag

• Arie Noordhoek
  • 11-09-2022
VLAARDINGEN - Op een prima grasmat begon Victoria'04 voortvarend aan de bekerwedstrijd in Den Haag. De thuisclub werd op eigen helft vastgezet, waarbij de Vlaardingse formatie alert moest blijven op snelle tegenaanvallen van Zuid West DH. In de beginfase kwamen de gastheren goed weg, nadat een hard schot op de paal belandde. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam Zuid West DH beter in het spel. Victoria'04 verzuimde een aantal kansen te verzilveren.  Aan de overzijde moest doelman Jochem van der Hoff een paar keer handelend optreden om een achterstand te voorkomen. Na een half uur spelen kwam Victoria'04 eindelijk op voorsprong. Colin Pleijsier veroverde de bal even buiten de 16, maakte zich knap vrij en schoot de bal hard en laag in: 0-1. Victoria'04 bleef de aanval zoeken. Kansen voor Rilgilio Ramsubagh en Jur de Visser bleven echter onbenut. Vlak voor de rust strafte Zuid West DH slordig spel in de achterhoede van de bezoekers  af door de gelijkmaker te scoren: 1-1.

De pauze bleek een goede uitwerking te hebben op het spel van Victoria'04. De thuisclub werd naar achteren gedrongen. Victoria'04 kreeg meer ruimte om gevaarlijk te worden. Spits Nailey Girigorie werd keer op keer de diepte ingestuurd. Na weer een steekbal van Osman Ünnu werd de tegenstander door Girigorie op snelheid geklopt om vervolgens de doelman met een hoge bal te passeren: 1-2.

Na 20 minuten spelen in de 2de helft kwam Victoria'04 zelfs op een 1-4 voorsprong door een hattrick van Nailey Girigorie. Hierna nam Victoria'04 wat gas terug en het moe gespeelde Zuid West DH geloofde niet meer in de eigen kansen. De wedstrijd werd wat rommeliger. Kort voor tijd werd de op snelheid liggende Nailey Girigorie onjuist afgestopt. De strafschop werd feilloos benut door Colin Pleijsier: 1-5. In de slotseconde profiteerde de thuisclub van wanorde in de Vlaardingse defensie om de eindstand te bepalen op 2-5.