Victoria'04 walst over Spartaan'20 heen

• Arie Noordhoek
  • 03-02-2019
VOETBAL - Victoria’ 04 heeft in een veegpartij Spartaan’20 gedesillusioneerd achtergelaten. De ploeg van trainer Rob Storm liet in de tweede helft de gastheren alle hoeken van het veld zien; de teller stopte bij 0-8 (0-2).

Aan de Rotterdamse Oldegaaarde bleek Victoria’04 – met uitzondering van het eerste kwartier – een maatje te groot voor Spartaan’20. In de beginfase startte Victoria’04 enigszins behoudend en moest doelman Cliff Westdijk bij enkele gevaarlijke doelpogingen van de thuisclub al zijn talenten aanspreken om een achterstand te voorkomen. Naar mate de wedstrijd vorderde nam Victoria’04 het initiatief over. Het liet zich niet aanzien, dat de Vlaardingsse formatie een monsterzege zou gaan behalen. Na een kwartier bracht Nailey Girigorie Victoria’04 op 0-1 met een geplaatste kopbal. Kort hierna kreeg Lars Kortleven een vrije trap te nemen. Zijn keiharde inzet werd half gekeerd door de doelman van Spartaan’20, waarvan Nailey Girigorie profiteerde en 0-2 aantekende. Tot aan de rust kwam geen verandering in de score, ondanks enkele goede mogelijkheden voor Victoria’04.

Vrij snel na de hervatting scoorde Denzel Asmus 0-3 uit een vlot lopende combinatie. Kennelijk was deze treffer de nekslag voor Spartaan’20, dat het geloof in eigen kunnen zag wegebben. Victroia’04 kreeg alle ruimte om aanvallen op te bouwen en om te scoren. Nailey Girigorie schoot een strafschop hoog over. Hierna werd de score met de regelmaat van de klok opgevoerd. Peter de Klein scoorde uit een hoekschop 0-4; Donny van Balen kopte 0-5 binnen, Nailey Girigorie verzorgde de 0-6, invaller Ahmet Alp schoot heel fraai 0-7 binnen en met zijn vierde treffer bracht Nailey Girigorie de eindstand op 0-8.

Door deze grote overwinning beginnen de Vlaardingers meer dan uitstekend aan het kalenderjaar 2019. Volgende week staat de derby tegen Hermes DVS op het programma voor de ploeg uit de Broekpolder; aftrap 14.30 uur.