Victoria'04 pakt winst bij Rotterdam United

• Arie Noordhoek
  • 25-11-2018
VOETBAL - In een rommelige wedstrijd met veel commentaar op de leiding ontmoetten twee hard werkende ploegen elkaar. Victoria’04 sleepte de winst binnen door gedisciplineerd te blijven spelen. Doelman Cliff Westdijk wist de nul vast te houden met enkele knappe reddingen. De invallers bij Victoria’04 hadden een groot aandeel in de overwinning.

Onder waterkoude omstandigheden ging Victoria’04 een moeilijke wedstrijd tegemoet in Rotterdam. De thuisclub werkte keihard voor een goed resultaat en maakte het Victoria’04 in de openingsfase heel lastig. Doelman Cliff Westdijk bleek een niet te nemen vesting. De Vlaardingse formatie zocht in de omschakeling de aanval met kansrijke situaties voor Jorge Gomes en Donny van Balen tot gevolg. Naar mate de wedstrijd vorderde kreeg Victoria’04 steeds meer vat op het spel van Rotterdam United. In de eerste helft vielen de doelpunten echter niet.

Na de rust kwam Victoria’04 sterk uit de startblokken en verraste de thuisclub met enkele speldenprikken. In de tiende minuut mocht invaller Thom van der Vaart op rechts ongehinderd door gaan. Zijn lage voorzet werd door een speler van Rotterdam United in zijn eigen doel gewerkt: 0-1. Victoria’04 putte uit deze treffer veel moed en ging geloven in de overwinning. Keer op keer werd de aanval van Rotterdam United op tijd afgestopt of doelman Cliff Westdijk wist het antwoord op enkele gevaarlijke doelpogingen.

In de 62ste minuut veroverde Calvin Jongejan de bal op het middenveld om vervolgens met een steekpass Denzel Asmus te bereiken. De voor Jorge Gomes ingevallen spits maakte zich knap vrij om met een lage schuiver de doelman van de thuisclub te verslaan: 0-2. Victoria’04 legde hierna het accent op het behouden van de voorsprong. Rotterdam United kreeg nog enkele goede mogelijkheden maar wist de trekker niet over te halen. In de slotfase schoot Lars Kortleven hoog over het doel van Rotterdam United en zag Thom van der Vaart een schot door de doelman van de thuisclub ternauwernood tot hoekschop verwerkt worden. Een nuttige overwinning voor Victoria’04, dat zich definitief in de kopgroep genesteld heeft.