Victoria'04 pakt punt tegen Excelsior

• 13-11-2016
VOETBAL - In een spannend duel, waarin voor elke meter terreinwinst werd gestreden door beide teams, wist Victoria’04 kort na de rust de gelijkmaker aan te tekenen door een juweel van een doelpunt van de voet van Fabio van Veen. Het gelijke spel gaf uiteindelijk de verhoudingen in het veld goed weer.

Het te laag geklasseerde Victoria’04 maakt een slechte periode mee, wat betreft de resultaten. Ook Excelsior R. wist de laatste wedstrijden niet in winst om te zetten. Beide ploegen begonnen dan ook zeer gemotiveerd aan de wedstrijd in de strijd om de winstpunten. Victoria’04 liet Excelsior in de eerste helft het spel maken en trachtte het spel op het middenveld te controleren. Zodra Excelsior balverlies leed, counterde Victoria’04 naar hartelust. Na TIEN minuten spelen werd Donny van Balen de diepte ingestuurd, die vervolgens tegen de doelman van Excelsior schoot. In kansrijke positie schoot hij de geloste bal vervolgens net naast het doel van de bezoekers. Het spel golfde over en weer, maar beide defensies klaarden het vele werk naar behoren. Na een half uur spelen bracht linksachter Jur de Visser zijn directe tegenstander wat onhandig ten val binnen het strafschopgebied. De penalty werd feilloos benut: 0-1. Kort voor de rust zag Raymon Lingen een direct genomen vrije trap gestopt worden door de doelman van Excelsior.

Na de pauze werd de stand meteen in de eerste minuut gelijk getrokken. Raymon Lingen bereikte de mee opgelopen Fabio van Veen, die vervolgens met een prachtig hard schot de bal onhoudbaar in de kruising deed belanden: 1-1. Na deze verrassende treffer trachtten beide teams voor de volle winst te gaan. Er ontwikkelde zich een boeiend duel, waarin de spelers keihard werkten voor een goed resultaat. Voor beide doelen ontstonden gevaarlijke momenten, doch de defensies hielden knap stand. Een aanvaller van Excelsior verzuime de trekker over te halen door in kansrijke positie naast het doel van Michel Zuur te schieten. De doelman van Victoria’04 wist met een aantal fraaie reddingen onheil voor Victoria’04 te voorkomen. Aan de overzijde schoot Jorge Gomes tegen de paal en zag Sem Hartog een kopbal op de lat belanden.

In de spannende slotfase trachtte Victoria’04 voor de volle winst te gaan. Excelsior werd naar achteren gedrongen, maar de Vlaardingse formatie kreeg geen loon naar hard werken. Een snoeihard afstandsschot van Jorge Gomes had een beter lot verdiend, dat echter naast het doel van Excelsior terecht kwam. Beide ploegen moesten uiteindelijk genoegen nemen met het gelijke spel.