Victoria'04 onderuit tegen Hermes DVS

• Arie Noordhoek
  • 23-03-2022
VOETBAL - In het (uitgestelde) duel om de eerste plaats trof Victoria’04 in Hermes DVS een zware tegenstander, die de Vlaardingse formatie een thuisnederlaag wist toe te brengen om zodoende een greep te kunnen doen naar het kampioenschap.

Onder grote publieke belangstelling werd de Vlaardings-Schiedamse derby gespeeld. Beide teams leunden op een hechte defensie, die nauwelijks kansen weggaf. Het spel golfde over en weer. Victoria'04 bouwde weliswaar een licht veldoverwicht op, maar Hermes DVS bleek gevaarlijk met snelle uitvallen. Doelman Jochem van der Hoff behoedde Victoria'04 voor een achterstand. Aan de overzijde kregen Lars Kortleven en Jordi de Kimpe enkele mogelijkheden om de score te openen. Vlak voor de rust kreeg Nailey Girigorie nog een scoringskans, maar hij miste de effectvolle bal op een haar.

In de tweede helft trachtte Victoria'04 iets aanvallender te spelen om Hermes DVS te overrompelen. Het was echter de Schiedamse formatie, die dankbaar gebruik maakte van de geboden ruimte achter de defensie van Victoria'04. Een steekpass op de spits gaf een vrije doortocht naar het doel van de thuisclub, waaruit werd gescoord: 0-1. Naarmate de wedstrijd vorderde, ging Victoria'04 steeds meer aanvallender voetballen om de dreigende nederlaag te voorkomen. De voorsprong werd door Hermes DVS verdubbeld, nadat een goed genomen vrije trap onhoudbaar werd binnen gekopt: 0-2.

In de slotfase hield Hermes DVS het slot op de deur. Het eenrichtingsverkeer op het doel van de bezoekers leverde te weinig kansen op voor Victoria'04 om de toch wel zure nederlaag te voorkomen.