Victoria'04 houdt punten in Vlaardingen

• 16-03-2022
VOETBAL - Victoria'04 en tegenstander AGE/GGK begonnen zaterdag voortvarend aan hin onderlinge duel in de Vlaardingse Broekpolder,maar de eerste helft kende weinig hoogtepunten. AGE/GGK bood goed partij aan Victoria’04, doch voor de beide doelen ontstonden nauwelijks gevaarlijke situaties. Beide teams leunden op een hechte defensie. Pas na een half uur spelen kreeg Victoria’04 iets meer vat op het spel van de tegenstander, die vrij vroeg twee spelers geblesseerd zag uitvallen. Na een snelle uitval bediende Nailey Girigorie de mee opgelopen Raydrick Kleinmoedig, die zijn volley aan de verkeerde kant van de paal zag belanden. Kort daarna schoot dezelfde speler met veel effect de bal tegen de staander van het doel van AGE/GGK.

In de tweede helft kwam Victoria’04 sterker uit de startblokken. De thuisclub nam het initiatief, maar echt goede kansen ontstonden niet. Uiteindelijk was het middenvelder Osman Ünnu die de score voor Victoria’04 toch wist te openen. Met een afstandsschot van zo'n 30 meter joeg hij de bal snoeihard in de kruising, 1-0. Victoria’04 werd naarmate de wedstrijd vorderde sterker en domineerde de wedstrijd. AGE/GGK wilde wel, maar zag geen kans de achterhoede van Victoria’04 pijn te doen. Een aanval van Victoria’04 over vele schijven bracht de bal bij de vrij staande Colin Pleijsier, die een vrije doortocht kreeg naar het doel van AGE/GGK maar onjuist werd afgestopt. De strafschop werd feilloos benut door topscorer Nailey Girigorie: 2-0.

In de slotfase wist Victoria’04 de overwinning veilig te stellen, die wellicht iets hoger had kunnen uitvallen. Een treffer van invaller Jelle Blankestijn werd op advies van de grensrechter om dubieuze redenen afgekeurd, want zou in buitenspel zijn gescoord.