Victoria'04 en VDL in evenwicht in oefenduel

• Arie Noordhoek
  • 22-08-2021
VOETBAL - In Maassluis werkte Victoria’04 de eerste oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen af. Sinds oktober vorig jaar was er geen wedstrijd meer gevoetbald, zodat eindelijk weer eens de nodige speelminuten konden worden gemaakt. Beide ploegen begonnen enigszins afwachtend, maar naarmate de wedstrijd vorderde ontwikkelde zich een boeiend kijkspel.

In de twaalfde minuut leed VDL balverlies op het middenveld, Victoria’04 counterde meteen via Nailey Girigorie die de bal speelde naar de vrij staande Roy Meerten. De vrije doortocht op de doelman van VDL betekende het eerste doelpunt in het nieuwe seizoen: 0-1. Vrij snel kwam VDL terug tot 1-1. In de zeventiende minuut kreeg de Maassluisse formatie een hoekschop te nemen, waarop de defensie van Victoria’04 niet goed reageerde. VDL profiteerde hiervan volop door doeltreffend af te ronden. Het spel bleef over en weer golven, maar echte uitgespeelde kansen ontstonden er niet zoveel. Victoria’04 kreeg meer vat op het spel van de thuisclub en probeerde met lange passes de voorhoede in stelling te brengen. Kort voor de rust benutte Nailey Girigorie zijn snelheid, liet de achterhoede de hielen zien en rondde bekwaam af: 1-2.

Na de pauze wisselden beide ploegen enkele spelers om de selecties voltallig aan het werk te zien. Victoria’04 bracht enkele spelers in het veld, die zojuist van vakantie waren teruggekomen. De Vlaardingers bleven in de omschakeling de aanval zoeken, maar verzuimden enkele goede kansen te benutten. Aan de overzijde plaatste VDL een aantal speldenprikken, die niet het gewenste resultaat voor de thuisclub opleverden.

In de slotfase ontstond na een snelle counter een gevaarlijke situatie in het doelgebied van VDL. Nailey Girigorie omspeelde de VDL-doelman en werd onjuist afgestopt door de Maassluisse sluitpost. De goed leidende scheidsrechter zag in deze actie echter geen strafschop en oordeelde hoekschop. In de daarop volgende tegenaanval bleek de organisatie van het moe gestreden Victoria’04 even niet bij de les, hetgeen VDL een niet te missen kans opleverde. Van dichtbij werd de eindstand op 2-2 gebracht. Een nuttig en sportief oefenduel voor de beide formaties.