Victoria wint van SVV

• Arie Noordhoek
  • 08-04-2018
VOETBAL - In een matig gespeelde wedstrijd behaalde Victoria’04 dit weekend een eenvoudige overwinning op laagvlieger SVV. In de eerste helft kwam de Vlaardingse formatie vrij snel op 0-1 door het benutten van een strafschop. Kort na rust werd de stand verdubbeld en via weer een penalty werd de eindstand op 0-3 bepaald.

In de openingsfase kwam SVV enkele keren gevaarlijk voor het doel van Victoria’04, maar Cliff Westdijk wist het antwoord op de op hem gerichte schoten. Via de vleugels trachtte Victoria’04 de Schiedammers te bestrijden vooral via de beweeglijke Glenn de Visser. Na een solo werd De Visser onjuist neergelegd, waarna de penalty feilloos werd benut door Donny van Balen (0-1). Na de openingsfase verzandde het spel door vele onnauwkeurigheden aan beide zijden. Enkele vrije trappoen ontstonden voor beide doelmonden, maar de wedstrijd kwam niet goed op gang.

Kort na de hervatting kreeg Ramon Lingen de bal op een presenteerblaadje door een fout in de verdediging van SVV en profiteerde volop door de bal van dichtbij in het doel te schieten: 0-2. SVV bood weliswaar weerstand, maar veel werk kreeg doelman Cliff Westdijk niet meer te verrichten. Halverwege de tweede helft kreeg Victoria’04 wederom een strafschop toegekend door een foutieve verdedigende actie op Glenn de Visser. Vanaf elf meter bepaalde Donny van Balen de eindstand op 0-3. Saaiheid was troef in deze wedstrijd. Het doel om drie punten mee terug  te nemen naar Vlaardingen was bereikt door Victoria’04.

Opstelling Victoria’04: Cliff Westdijk, Gürhan Tüzemen, Kevin van Rooijen, Nick van Santen, Donny van Balen, Jim Don (70: Ahmet Alp), Peter de Klein, Calvin Jongejan (46: Bob Planken), Jur de Visser, Raymon Lingen, Glenn de Visser.