Victoria wint van Rotterdam United

• Arie Noordhoek
  • 15-10-2017
VOETBAL - Victoria’04 kwam op zaterdag 14 oktober in de eerste helft vaker in balbezit en liep uit naar een 2-0 voorsprong. Nog voor de rust kwamen de bezoekers uit Rotterdam terug in de wedstrijd door tegen te scoren. Halverwege de tweede helft kwam Rotterdam United op gelijke hoogte, maar in de slotfase pakte Victoria’04 de volle winst.

Vanaf de aftrap ontwikkelde zich een gelijk opgaand duel. Victoria’04 controleerde de wedstrijd en Rotterdam United zocht de aanval in de omschakeling. In de 20ste minutt kwam Victoria’04 op voorsprong door een doelpunt van Peter van den Berg. Raymon Lingen zag zijn schot gekeerd door de doelman van Rotterdam United, waarna Peter van den berg in de rebound doel trof: 1-0. De bezoekers gingen nog aanvallender spelen, waardoor er ruimte ontstond in de achterhoede. In de 30ste minuut leidde balverlies bij Rotterdam United een counter in. Spits Raymon Lingen mocht vanaf de middenlijn doorstomen naar het doel van de bezoekers en rondde beheerst af: 2-0. Toch bleek Rotterdam United niet de geslagen ploeg, want bij een vloeiend lopende aanval over links werd de achterlijn gehaald, waarna de loepzuivere voorzet fraai werd afgerond met een kopbal: 2-1.

Na de pauze kwam Rotterdam United sterker uit de startblokken. Victoria’04 moest alle zeilen bijzetten om niet te worden verrast. Keer op keer konden de bezoekers een gevaarlijke aanval opzetten en verloor Victoria’04 de controle op de wedstrijd. Bij een hard schot de bal tegen de paal kwam Victoria’04 goed weg, maar kort hierna werd het dan toch gelijk. Bij een scrimmage voor het doel van Bob Kloppenburg moest de sluitpost van Victoria’04 toestaan, dat de gelijkmaker werd aangetekend: 2-2. Hierna herpakte Victoria’04 zich enigszins en knokte zich terug in de wedstrijd. In de 80ste minuut liepen de laatste man en de doelman van de bezoekers elkaar in de weg bij een hoge voorzet en kon Peter van den Berg de bal in het lege doel werken: 3-2. Rotterdam United bleef hard werken voor een beter resultaat. In de slotseconden kreeg Victoria’04 alle ruimte om een tegenaanval op te bouwen. De vlot lopende combinatie werd afgerond door invaller Jim Don om daarmee de eindstand op 4-2 te bepalen.

Opstelling Victoria’04: Bob Kloppenburg, Peter van den Berg, Peter de Klein, Bob Planken, Denzel van Veen, Sofian Muuren (70: Selim Altuntas), Calvin Jongejan, Oscar Knecht (75: Gürhan Tüzemen), Jur de Visser, Donny van Balen (60: Jim Don), Raymon Lingen,