Victoria wint van PPSC

• Arie Noordhoek
  • 15-04-2018
VOETBAL - Victoria'04 en PPSC zorgden zaterdag vanaf de eerste minuut voor een boeiend schouwspel. Beide ploegen openden sterk en zochten waar mogelijk de aanval. Victoria’04 moest vol aan de bak om PPSC af te stoppen. Na een half uur spelen opende de thuisclub de score om kort daarna de score te verdubbelen. In de tweede helft kwam PPSC sterk terug en kwam tot 2-1. Man of the match Glenn de Visser scoorde na een fraaie solo 3-1 voor Victoria’04 om daarmee zijn hattrick te voltooien.

Vanaf de aftrap ontwikkelde zich een boeiend kijkspel. Glenn de Visser en Donny van Balen schoten voorlangs het PPSC-doel. PPSC was wat vaker aan de bal en kwam in de beginfase eveneens gevaarlijk voor het doel van Victoiria’04. De Vlaardingse verdediging maakte geen fout. In de omschakeling zocht Victoria’04 de aanval, waarmee het in de dertigste minuut succes had. Een vloeiende combinatie over veel schijven deed de bal belanden bij de in vorm zijnde Glenn de Visser, die beheerst afrondde: 1-0. Kort hierna belastte Raymon Lingen zich met een vrije trap. De hard ingeschoten bal werd niet klemvast gekeerd door de sluitpost van PPSC en uit de daarop volgende scrimmage scoorde Glenn de Visser voor de tweede maal: 2-0. Victoria’04 legde het accent op het behouden van de voorsprong tot aan de rust.

In de tweede helft kwam PPSC sterk uit de startblokken. Keer op keer werd de aanval gezocht. Tot aan de 55ste minuut wist Victoria’04 de nul vast te houden, maar moest toestaan dat een fraai afstandsschot hard achter de kansloze Cliff Westdijk in het doel belandde: 2-1. PPSC bleef zoeken naar de gelijkmaker en drong sterk aan om de tweede treffer te produceren. Daarmee gaf het wat meer ruimte weg, waarvan Glenn de Visser wist te profiteren. Op de hem bekende wijze soleerde hij langs enkele verdedigers van PPSC en haalde de achterlijn om de bal met effect in het doel van PPSC te werken: 3-1.

Naarmate het einde van de wedstrijd naderde, vloeiden de krachten weg bij beide hard werkende formaties. PPSC wilde wel maar zag geen kans om de stugge defensie van Victoria’04 te verrassen. Voor beide doelen ontstonden nauwelijks nog kansrijke situaties en mocht Victoria’04 drie belangrijke winstpunten toevoegen aan het totaal.