Victoria speelt gelijk tegen DWO

05-02-2017 Sport Redactie

VOETBAL - Elke week is de opdracht voor Victoria’04 duidelijk: drie punten halen om degradatie te voorkomen. De vorm van de Vlaardingse formatie neemt wekelijks toe, maar het gewenste resultaat blijft uit. Ook in de wedstrijd tegen DWO wist het team van Steye Jacobs zich niet te belonen. In een enerverend duel werd de winst een kwartier voor tijd uit handen gegeven en moest genoegen worden genomen met een zwaar bevochten gelijkspel. 

Vanaf de aftrap zochten beide teams de aanval maar de slag werd grotendeels op het middenveld gestreden. Het Zoetermeerse DWO was niet naar Vlaardingen afgereisd om de punten af te staan, want weet zich ook niet in veilige haven. DWO trok naar mate de wedstrijd vorderde steeds meer het initiatief naar zich toe. Doelman Michel Zuur moest een aantal keren handelend optreden om DWO van score af te houden. Aan de overzijde werd Ronaldo Schippers met dieptepasses bereikt, maar oog in oog mt de doelman van DWO faalde hij in de afwerking. Kort voor de rust ging linksachter Jur de Visser onbesuisd een duel aan met een DWO-speler, dat hem een direct rode kaart opleverde. 

Na de pauze moest Victoria’04 met een man minder de strijd aangaan. Door keihard te werken werd de numerieke minderheid overwonnen. De Vlaardingse formatie loerde op het plaatsen van een counter, waarmee het vol op de aanval spelende DWO keer op keer werd verrast. Na een uur spelen wist Victoria’04 via de hard werkende Glenn de Visser een tegenaanval op te bouwen, hetgeen tot een aantal hoekschoppen op het doel van DWO leidde. Een afgeslagen bal werd door Bob Planken hoog voor het doel van DWO gebracht, waarna aanvoerder Donny van Balen Victoria’04 met een geplaatste kopbal op een 1-0 voorsprong wist te brengen. DWO bleef de aanval zoeken en Victoria’04 moest alle zeilen bijzetten om niet te worden verrast. Een kwartier voor tijd kregen de bezoekers loon naar hard werken want scoorde uit een hoekschop de gelijkmaker 1-1.  

In de hectische slotfase gingen beide teams voor de volle winst. Michel Zuur behoedde Victoria’04 met enkele knappe reddingen voor een achterstand. Voor Victoria’04 kwamen Fabio van Veen en invaller Jorge Gomes in kansrijke posities, maar de scherpte ontbrak. Kort voor tijd kreeg Jorge Gomes een rode kaart na een aanvaring met de doelman van DWO. Door de resultaten van de overige clubs is Victoria’04 een puntje dichter bij de staartploegen gekomen.

Gerelateerd