Victoria ’04 wint van Hermes DVS

• Arie Noordhoek
  • 19-11-2017
VOETBAL - In de eerste helft van de wedstrijd gisteren bleken beide ploegen aan elkaar gewaagd. Voor beide doelen ontstonden enkele kansen, maar gescoord werd er niet. Na de rust had Victoria’04 het betere van het spel en wist de 1-0 voorsprong vast te houden.

Victoria’04 opende sterk. Als het vizier in de eerste minuten op scherp had gestaan, dan zou de thuisclub op een snelle voorsprong kunnen zijn gekomen. De slappe inzet van Glenn de Visser was voor de sluitpost van Hermes DVS geen probleem. Gedurende de eerste helft trachtte Victoria’04 het spel te controleren, maar Hermes DVS bleek in de omschakeling niet ongevaarlijk. Beide defensies klaarde het vele werk naar behoren. Victoria’04 maakte het meest aanspraak op de voorsprong. Kansen voor Raymon Lingen en Oscar Knecht leverden echter niets op voor de thuisclub. Vlak voor het rustsignaal kopte Oscar Knecht rakelings over de lat na een voorzet van Raymon Lingen.

Na de pauze nam Victoria’04 steeds vaker het initiatief. Hermes DVS werd naar achteren gedrongen en kwam nog maar spaarzaam aan aanvallen toe. Het duurde tot aan de 65ste minuut voordat Victoria’04 loon naar hard werken kreeg. Op links werd Raymon Lingen aangespeeld, die een voorzet op maat gaf aan Glenn de Visser, die al vallend de bal tegen de binnenkant van de paal kopte. De terug stuiterende bal werd uiteindelijk door Donny van Balen het doel ingewerkt (1-0). Hermes DVS toonde veerkracht en werkte keihard om de gelijkmaker aan te tekenen. De achterhoede van Victoria’04 wist keer op keer het antwoord op het aanvallende spel van de bezoekers. Doelman Bob Kloppenburg moest een aantal keer vol aan de bak om de nul vast te houden.

In de spannende slotfase kreeg Victoria’04 enkele grote kansen om de overwinning veilig te stellen. Glenn de Visser en invaller Jim Don waren dichtbij een treffer, maar wisten niet af te ronden. Hermes DVS bleek niet bij machte om de nederlaag te voorkomen. In de thuisduels is Victoria’04 nog steeds zonder puntenverlies en bevindt zich nu op de vierde plaats op de ranglijst.

Opstelling Victoria’04: Bob Kloppenburg, Kevin van Rooijen, Calvin Jongejan (75: Kevin van der Meijs), Bob Planken, Peter de Klein, Oscar Knecht, Glenn de Visser (89: Dilan Ali), Jur de Visser, Raymon Lingen (85: Jim Don), Donny van Balen, Sofian Muuren.