Victoria ’04 wint van AGE/GGK

• Arie Noordhoek
  • 22-10-2017
VOETBAL - Onder de rook van het nabij gelegen vliegveld moest door Victoira ’04 tegen AGE/GGK in Rotterdam rekening worden gehouden met een forse wind dwars over het veld. Dit maakte het voetbalspel niet eenvoudig. In de eerste helft bleek Victoria’04 beter te kunnen omgaan met de weersomstandigheden. De in de eerste helft opgebouwde voorsprong werd echter na de pauze niet uitgebreid. In de slotfase wist de thuisclub tegen te scoren om de spanning in de wedstrijd terug te brengen.

Victoria’04 begon voortvarend aan het duel. Tegen de wind in konden goede combinaties worden opgebouwd. In de omschakeling bleek de thuisclub niet ongevaarlijk. Victoria’04 kwam bij een counter goed weg, nadat de bal de lat had geraakt. De Vlaardingse formatie bleek sterker en drukte dit uit in een treffer. In de 15-de minuut werd Jim Don de diepte ingestuurd, die meteen uithaalde maar een tegenstander op zijn weg trof. De bal caramboleerde voor de voeten van Peter van den Berg, die de bal in het doel werkte: 0-1. Victoria’04 bouwde hierna een veldoverwicht op, maar kon niet tot scoren komen tot aan de 40-ste minuut. Raymon Lingen werd op maat bediend en met een hard hoog schot trof hij doel: 0-2.

In de tweede helft kwam naar mate de wedstrijd vorderde AGE-GGK beter in het spel. Victoria’04 wilde wel, maar de thuisclub bood goed tegenspel. De Vlaardingse achterhoede moest alert blijven om niet verrast te worden. De aanval naar de voorste linie stagneerde steeds vaker, waardoor Victoria’04 niet verder kon uitlopen. Het spel speelde zich voornamelijk op het middenveld af. In de blessuretijd kreeg AGE-GGK een vrije trap vene buiten het strafschopgebied te nemen, waaruit de eindstand op
1-2 werd bepaald.

Opstelling Victoria’04: Bob Kloppenburg, Kevin van Rooijen, Peter van den Berg (65: Perry van der Kolk), Peter de Klein (80: Denzel van Veen), Bob Planken, Sofian Muuren , Calvin Jongejan, Oscar Knecht, Gürhan Tüzemen (80: Jur de Visser), Jim Don, Raymon Lingen.