Victoria ’04 verliest in Overschie

05-11-2017 Sport Arie Noordhoek

VOETBAL - In Overschie startte Victoria’04 gisteren tegen VOB overtuigend door meteen het initiatief te nemen. VOB liet in de beginfase Victoria’04 het spel maken, maar bleek gaande het duel gevaarlijker voor het doel. Waar Victoria’04 geen kans zag om door de hechte defensie van VOB te breken, kreeg de thuisclub aan de overkant de beste kansen bij enkele snelle counters.

Victoria’04 begon voortvarend aan de wedstrijd. Met korte over veel schijven lopende combinaties werd de aanval gezocht, echter zonder gevaar. VOB kwam een paar keer gevaarlijk door, omdat de achterhoede van de Vlaardingse formatie bij balverlies keer op keer op snelheid werd afgetroefd. Victoria’04 probeerde over de vleugels met enkele solo’s voor gevaar te stichten, doch deze acties liepen telkens vast in de 16 van VOB. In de 20ste minuut veroverde VOB de bal op het middenveld en counterde heel snel dankbaar gebruikmakend van de ruimte achter de laatste linie van Victoria’04. Het daarop volgende schot ging via de binnenkant van de paal in het doel: 1-0. Victoria’04 bleef jagen op de gelijkmaker. De thuisclub bleek onverzettelijk en hield het slot op de deur. Vlak voor de rust kwam Victoria’04 goed weg, toen weer bij een counter de bal tegen de paal belandde.

Na de rust probeerde Victoria’04 de bakens te verzetten. VOB werd op eigen helft vastgezet, doch de thuisclub bleef gevaarlijk met snelle tegenstoten. In de 50ste minuut werd Glenn de Visser binnen de lijnen onjuist afgestopt. De strafschop werd echter gemist door Raymon Lingen. Een kwartier daarna mocht VOB naar hartenlust counteren bij slordig balverlies op het middenveld. De achterhoede werd weer op snelheid verslagen en afgetroefd: 2-0. Kort hierna betekende een zelfde situatie 3-0.

Een wanhopig slotoffensief van het gedesillusioneerde Victoria’04 bracht de 3-1 op het scorebord. Glenn de Visser kopte een voorzet van Jim Don vallend binnen. Invaller Ben Schafthuizen raakte nog met een schot de paal van het doel van VOB. Verder liet de thuisclub de bezoekers niet komen en legde beslag op de volle winst.

Opstelling Victoria’04: Bob Kloppenburg, Kevin van Rooije, Peter de Klein (46: Denzel van Veen), Bob Planken, Sofian Muuren (46: Donny van Balen), Jim Don , Calvin Jongejan, Oscar Knecht (62: Ben Schafthuizen), Jur de Visser, Raymon Lingen, Glenn de Visser.

Gerelateerd