Victoria heeft abonnement op gelijkspel in oefencampagne

• Arie Noordhoek
  • 30-08-2021
VOETBAL Victoria’04 miste in het derde oefenduel - tegen FC Vlotbrug - een aantal sterkhouders door lichte blessures. Beide teams werkten een nuttige oefenwedstrijd af, die zich grotendeels op het middenveld afspeelde. De defensies gaven in de beginfase geen krimp en het was wachten op de openingstreffer. Halverwege de eerste helft profiteerde Victoria’04 van balverlies bij Vlotbrug. In de omschakeling werd Nailey Girigorie met een dieptepass bereikt, waarna vanaf de achterlijn de bal belandde bij Michael Blok om van dichtbij 1-0 te scoren. Victoria’04 drukte door en kreeg steeds meer vat op het spel van de bezoekers. Via een steekpass werd spits Nick Verburgh bereikt, die met een fraai schot Victoria’04 op een 2-0 voorsprong zette. De wedstrijd golfde over en weer, maar in de resterende tijd van de eerste helft deden zich geen echte kasnen meer voor.

Na de rust kwam Vlotbrug sterk uit de startblokken. De wedstrijd was nauwelijks hervat of de aansluitingstreffer werd gescoord na een misverstand in de laatste lijn van Victoria’04. De spits van Vlotbrug veroverde simpel de bal, omspeelde doelman Dion Engelbracht om de bal in het lege doel te schuiven: 2-1. Victoria’04 stroopte de mouwen op en bleef zoeken nar een derde treffer, die niet werd gescoord. Lars Kortleven was een aantal dichtbij een doelpunt, maar zijn inzetten verdwenen over het doel of in de handen van de doelman van Vlotbrug. Naar mate de strijd vorderde werd een aantal wissels doorgevoerd. De wedstrijd verliep steeds rommeliger. Vlotbrug bleef strijden voor een beter resultaat. Victoria’04 verloor de grip op het duel om kort voor tijd de tweede tegentreffer te moeten incasseren. Wederom maakte Vlotburg dankbaar gebruik bij een onoplettendheid in de achterhoede van de thuisclub om de eindstand op 2-2 te bepalen.