Victoria 04 winnaar in duel met Rijnmond HS

• 24-01-2016

Eén van de schitterende acties van Donny van Balen

VOETBAL – Zowel Victoria’04 als Rijnmond Hoogvliet Sport trachtten dit weekend na de winterstop de draad weer op te pakken. Rijnmond HS opende sterk. In de eerste minuut wist doelman Michel Zuur tot twee maal toe met een katachtige reactie de bezoekers van de openingstreffer af te houden. Victoria’04 probeerde vroegtijdig de aanvalsopbouw van Rijnmond HS een halt toe te roepen, maar de bezoekers bleken fysiek sterk op het middenveld en hadden enkele balvaardige vleugelspelers. Victoria’04 moest keihard werken om het fanatiek spelende Rijnmond HS van dadendrang af te houden.

Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg de Vlaardingse formatie steeds meer vat op het spel van Rijnmond HS. In de 18de minuut wist middenvelder Sjors van der Linden zich knap vrij te spelen en de bal laag voor te zetten. De achterhoede van Rijnmond HS tastte mis, waarna de vrij staande Ta’ha Kadri geen moeite had om Victoria’04 op een 1-0 voorsprong te zetten. Zes minuten daarna kreeg Victoria’04 een hoekschop toegekend. Gürhan Tüzemen belastte zich daarmee, waarna Donny van Balen boven alles en iedereen uittorende om de bal tegendraads in het doel te koppen: 2-0.

Rijnmond HS stroopte nog maar eens de mouwen op en bleef jagen op de aansluitingstreffer. Victoria’04 moest daarbij het initiatief aan de bezoekers laten. Kort voor de pauze maakte rechtsachter Sem Hartog een lichte overtreding binnen het strafschopgebied. De terecht toegekende strafschop werd feilloos benut: 2-1.

Tweede helft

Na de rust tekende zich hetzelfde spelbeeld zich af. Rijnmond HS speelde fanatiek op de aanval en Victoria’04 trachtte in de omschakeling de bezoekers af te troeven. Rijnmond HS gaf na een uur spelen veel ruimte weg achter de laatste linie. Victoria’04 benutte de vrije ruimte keer op keer. Een snelle tegenaanval over de linkervleugel bracht de bal bij Joran van Opstal, die de bal panklaar neerlegde bij Jorge Gomes, die van dichtbij geen moeite had om Victoria’04 op 3-1 te zetten. Kort hierna moest Michel Zuur het antwoord schuldig blijven op een verrassend afstandsschot. De dwarrelbal verdween met veel effect in het doel van Victoria’04: 3-2. Rijnmond trachtte met veel fysieke strijd de nederlaag te voorkomen en reageerde zich af op een aantal beslissingen van de scheidsrechter. De wedstrijd kreeg hierdoor opeens een grimmig karakter met enkele gele kaarten tot gevolg. In de rommelige slotfase werd wederom Joran van Opstal op de linkervleugel in stelling gebracht. Zijn afgemeten voorzet op Donny van Balen bracht de eindstand op een 4-2 overwinning voor Victoria’04.

Opstelling Victoria’04: Michel Zuur, Sem Hartog (73:Peter de Klein), Carlos Gomes, Lars van der Borden, Gürhan Tüzemen, Sjors van der Linden, Donny van Balen, Ruud Vogel (46: Joran van Opstal), Ta’ha Kadri, Selim Altuntas, Jorge Gomes.