Victoria 04 veegt de mat aan met tegenstander

• 08-05-2016

VOETBAL - In en tegen Pernis behaalde Victoria’04 een onverwachte grote overwinning door de thuisclub met 1-6 te verslaan. Beide teams maakten nog kans op het behalen van de nacompetitie, maar Pernis bleek door het gemis van een aantal geblesseerde spelers niet in staat de Vlaardingse formatie pijn te doen.

Victoria’04 opende de wedstrijd met een behoudende instelling, maar kreeg snel vat op het spel van Pernis. Keer op keer werd de bal op het middenveld veroverd werden de diepgaande spelers Raymon Lingen en Donny van Balen in het aanvallende spel betrokken. De verdediging van Pernis kreeg handenvol werk te verrichten vooral als spelmaker Ta’ha Kadri aan de bal kwam voor Victoria’04. Aan de overzijde toonde doelman Michel Zuur wederom aan in een bloedvorm te steken. In de eerste 5 minuten kroop Pernis door het oog van de naald door het missen van goede kansen door Ta’ha Kadrik en Martin Kooij. Laatstgenoemde omspeelde in de 9de minuut zijn directe tegenstander om snoeihard uit te halen, De doelman van Pernis moest de bal lossen, waarna Martin Kooij wel doeltreffend uithaalde: 0-1. Hierna ontwikkelde zich een boeidende wedstrijd, want Pernis zocht waar mogelijk de aanval en Victoria’04 controleerde de wedstrijd. In de 31ste minuut bereikte Sjors van der Linden met een splijtende pass de vrij staande Ta’ha Kadri die met een hoge lob de bal in het doel plaatste: 0-2. Kort voor de pauze besliste Victoria’04 de wedstrijd door in de 44ste minuut de derde treffer aan te tekenen. Ta’ha Kadri haalde de achterlijn en speelde Donny van Balen op maat aan, die van dichtbij het net wist te vinden: 0-3. Kort hierna maakte Raymon Lingen het de verdediging van Pernis lastig, veroverde de bal en haalde vernietigend uit: 0-4.

Tweede helft

Na de rust ontwikkelde zich hetzelfde spelbeeld op het zonovergoten maar droge veld van Pernis. De thuisclub wilde wel de aanval zoeken, maar bleek onmachtig doelman Michel Zuur te passeren. Toch kwam Pernis terug tot 1-4 na een kwartier spelen door een foutieve terugspeelbal op Michel Zuur, waarvan meteen werd geprofiteerd. Pernis kreeg door dit doelpunt meer vertrouwen en zocht keer op keer de aanval. De verdediging van Victoria’04 moest alert blijven maar liet geen steken meer vallen. Door het aandringen van Pernis kreeg Victoria’04 volop de ruimte om tegenaanvallen te plaatsen. In de 68ste minuut werd Ta’ha Kadri de diepte ingestuurd, die Raymon Lingen op maat bediende: 1-5. Na deze treffer verdween het geloof in eigen kunnen bij de thuisclub en liet Victoria’04 het spel maken. In de slotfase bereikte invaller Calvin Jongejan de vrij staande Taha Kadri die de eindstand op 1-6 bepaalde.

Door deze overwinning en de resultaten van de overige teams behoudt Victoria’04 kans op het behalen van de nacompetitie. Als de laatste competitiewedstrijd in Vlaardingen tegen Poortugaal winnend wordt afgesloten, plaatst Victoria’04 zich voor het toetje.

Opstelling Victoria’04: Michel Zuur, Peter de Klein, Lars van der Borden (82: Carlos Gomes), Bob Planken, Sjors van der Linden (72: Calvin Jongejan), Donny van Balen, Sem Hartog, Martin Kooij (66: Jorge Gomes), Ruud Vogel, Raymon Lingen, Ta’ha Kadri.