Victoria '04 wint van Zestienhoven

07-06-2018 Sport Arie Noordhoek

VLAARDINGEN - Victoria ’04 zaterdag mag nog altijd hopen op promotie. De Vlaardingers wonnen woensdagavond in een sportief duel met 1-2 van Zestienhoven, waardoor het nog altijd in de race is voor promotie naar de derde klasse. 

De formatie van scheidend hoofdtrainer Steye Jacobs kwam al vroeg in het duel op een 0-1 voorsprong. Donny van Balen tekende na een kwartier spelen voor de openingstreffer. De doelman van Zestienhoven schatte een hoge bal verkeerd in en Donny van Balen wist koppend het net te vinden. Het werd vervolgens een wedstrijd met twee behoedzaam spelende ploegen. De opbouw vanaf de achterste linie verliep traag bij beide opponenten. Vlak voor de pauze kwamen de gastheren op gelijke hoogte. De achterhoede van Victoria’04 beoordeelde een lange pass niet op gevaarlijk, waarna een speler van Zestienhoven zijn doelgerichte schot door Peter de Klein van richting veranderd zag worden om vervolgens doelman Cliff Westdijk te laten vissen: 1-1. 

In het tweede gedeelte bleef het lang 1-1. Voor beide doelen ontstonden gevaarlijke situaties. Sluitpost Cliff Westdijk bleek voor Zestienhoven een onneembare vesting. Aan de overzijde waren Raymon Lingen, Glenn de Visser en Jelle Blankestijn dichtbij een treffer, maar zonder succes. In de 78e minuut maakte invaller Ahmet Alp er 1-2 van. Over de linkerflank kon hij vrij doorlopen naar het doel van Zestienhoven om af te ronden met een lage schuiver. In de spannende slotfase kregen beide teams nog enkele kansen. Raymon Lingen raakte de lat voor Victoria’04 en doelman Cliff Westdijk wist het antwoord op enkele niet ongevaarlijke inzetten van de thuisclub.

Door deze overwinning weet de formatie uit de Broekpolder zich verzekerd van een plek in de halve finale van de nacompetitie. In die halve finale is Bergambacht de volgende te nemen horde voor de ‘Broekpolderploeg’. Deze thuiswedstrijd staat aanstaande zaterdag gepland. De andere halve finale gaat tussen Lekkerkerk en CKC.


Opstelling Victoria’04:

Cliff Westdijk, Kevin van Rooijen, Bob Planken, Dilan Ali (88: Robbin Winsveen), Peter de Klein, Calvin Jongejan (72: Ahmet Alp), Jur de Visser, Donny van Balen, Raymon Lingen, Glenn de Visser, Jelle Blankestijn (88: Jim Don).

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date