Victoria '04 wint van stug Spartaan

• Arie Noordhoek
  • 18-11-2018
VOETBAL - Het door de afwezigheid van een aantal geblesseerde spelers en door twee langdurige schorsingen geplaagde Victoria’04 trof dit weekend in Spartaan’20 een stugge tegenstander, die het duel niet schuwde en waar mogelijk voor de aanval koos. Middels het benutten van twee strafschoppen werden de drie punten bijgeschreven bij de Vlaardingse formatie, waar puntenverlies mogelijk was geweest.

Door enkele omzettingen in de basisformatie begon Victoria’04 wat onwennig aan de wedstrijd. Spartaan’20 trok meteen het initiatief naar zich toe en kwam in de omschakeling enkele keren gevaarlijk door voor het doel van Cliff Westdijk. Binnen 10 minuten spelen trof Spartaan’20 de binnenkant van de paal. Naar mate de wedstrijd vorderde kreeg Victoria’04 iets meer vat op het aanvallende spel van de Rotterdamse tegenstander. Het duel speelde zich voornamelijk op het middenveld af en de beide doelmannen kregen handenvol werk te verrichten. Na 20 minuten profiteerde Spartaan’20 van een grove fout in de verdediging van de thuisclub: 0-1.

Victoria’04 liet zich niet ontmoedigen en trachtte door hard te werken en met verzorgd voetbal de gelijkmaker aan te tekenen. In de 30ste minuut werd met een diepe bal Glenn de Visser bereikt, die binnen de 16 meter onjuist werd afgestopt. De strafschop werd feilloos benut door Jorge Gomes: 1-1. Vriend en vijand ging uit van een gelijke ruststand. Echter, kort voor het rustsignaal werd bij een hoge voorzet de doelman van Spartaan’20 door een eigen speler zodanig gehinderd, dat hij de bal niet klemvast kon pakken. Jorge Gomes pakte het cadeautje dankbaar uit door van dichtbij de bal in het lege doel te plaatsen: 2-1.

Na de pauze ontwikkelde zich hetzelfde spelbeeld. Beide ploegen gingen op jacht naar doelpunten, maar faalden in de afwerking of troffen aan beide zijden doelmannen op het pad, die keer op keer een treffer wisten te voorkomen. Spartaan’20 knokte voor elke meter terreinwinst. Omdat de gelijkmaker uitbleef, ging Spartaan’20 met alle risico vol op de aanval spelen. Doelman Cliff Westdijk bleek echter een niet te nemen horde. Door het aanvallende spel van Spartaan’20 kreeg Victoria’04 alle ruimte geboden om snelle tegenaanvallen op te zetten. De thuisclub verzuimde de trekker over te halen om de wedstrijd in het slot te gooien. Goede mogelijkheden voor Dilan Ali, Michael Blok en Glenn de Visser strandden in schoonheid. Kort voor tijd werd invaller Emre Cicek de diepte ingestuurd, die zijn directe tegenstander op snelheid klopte maar binnen de beruchte lijnen abrupt werd neergelegd. Jorge Gomes wist de kalktrap weer feilloos te benutten om de eindstand op 3-1 te bepalen.

Opstelling Victoria’04: Cliff Westdijk, Dilan Ali, Jorge Gomes, Peter de Klein (40: Michael Blok), Bob Planken, Calvin Jongejan, Glenn de Visser, Denzel Asmus (85: Emre Cicek), Donny van Balen (80: Thom van der Vaart), Isaac Job, Thijs Omen.