Victoria '04 wint van Rotterdam United

11-02-2018 Sport Arie Noordhoek

Keeper Cliff Westdijk stop een penalty

VOETBAL - De technisch vaardige thuisclub trachtte op zaterdag 11 februari Victoria’04 met verzorgd spel de das om te doen, maar de Vlaardingse formatie wist de meeste duels op het middenveld te winnen. Rotterdam United werkte hard om de in de 1ste helft 0-1 opgelopen achterstand in het tweede bedrijf weg te werken, maar gaf naar mate de wedstrijd vorderde zoveel ruimte weg waardoor de bezoekers in de slotfase naar 0-4 wisten uit te lopen.

De meeste duels werden op het middenveld gestreden, waarin Victoria '04 vaak als overwinnaar uit de strijd kwam. Rotterdam United werkte keihard voor een goed resultaat, maar zodra het doelgebied van de Vlaardingse formatie werd bereikt strandden de meeste aanvallen in de hechte defensie van Victoria’04. In het eerste kwartier was Jelle Blankesteijn dicht bij de openingstreffer doch zijn inzet achter het standbeen langs werd door de doelman van de thuisclub gekeerd. Aan de overzijde moest doelman Cliff Westdijk een paar keer handelend optreden om Victoria’04 niet op achterstand te laten komen. Na een half uur bereikte een dieptepass van Donny van Balen de op snelheid liggende Glenn de Visser die beheerst afrondde: 0-1. Victoria’04 wist tot de rust de voorsprong vast te houden mede doordat Rotterdam United voor het doel scherpte miste.

In de tweede helft wist Victoria’04 vrij snel de score te verdubbelen. Invaller Kevin van der Meijs bediende Jelle Blankesteijn op maat, die vervolgens koppend fraai afrondde: 0-2. Rotterdam United gaf zich echter niet zo maar gewonnen en nam het initiatief over. Victoria’04 kwam goed weg toen na een vloeiende aanval de bal via de binnenkant van de paal in het veld terugkwam. Kort hierna moest Cliff Westdijk een knappe redding verrichten, maar kon de bal niet klemvast krijgen. In de daarop volgende scrimmage werd een speler van de thuisclub onjuist aangevallen. De strafschop werd door de doelman van Victoria’04 tot hoekschop verwerkt.

In het vervolg nam Rotterdam United steeds meer risico, waarmee het de op de counter spelende Vlaardingers in het zadel hielp. Keer op keer leidde balverlies een snelle aanval van Victroia’04 op. Invaller Raymon Lingen belastte zich met een vrije trap en bereikte de vrij staande Jelle Blankesteijn, die 0-3 scoorde. In de slotfase bepaalde Raymon Lingen met een laag schot de eindstand op 0-4.

Opstelling Victoria’04: Cliff Westdijk, Kevin van Rooijen, Bob Planken, Nick van Santen, Calvin Jongejan (65: Raymon Lingen), Jim Don, Peter de Klein (46: Kevin van der Meijs), Jur de Visser (82: Gürhan Tüzemen), Glenn de Visser, Donny van Balen, Jelle Blankestijn.

Gerelateerd