Victoria '04 wint van Meeuwenplaat

• Arie Noordhoek
  • 28-05-2023
VOETBAL - Zowel Victoria '04 als Meeuwenplaat wisten zich voor de wedstrijd gisteren verzekerd van plaatsing voor de nacompetitie met betrekking tot promotie naar de tweede klasse. Meeuwenplaat kon beslag leggen op de derde periodetitel en Victoria'04 zou bij winst kunnen eindigen op de tweede plaats in de eindrangschikking.

Vanaf de aftrap trok Meeuwenplaat het initiatief naar zich toe. Met goede combinaties over vele schijven werd de thuisclub bestreden. Victoria'04 liet de tegenstander komen en trachtte in de omschakeling plaagstoten uit te delen. Het spel golfde heen en weer en het zag er lang naar uit dat de eerste helft met 0-0 zou worden afgesloten. Beide defensies heersten in de zestienmeter en doelrijpe kansen ontstonden er nauwelijks. Tot vlak voor de pauze Victoria'04 weer eens een snelle counter wist op te zetten. Op randje buitenspel werd Nailey Girigorie bereikt, die de bal breed speelde waarna aanvoerder Oscar Knecht via de kluts werd bereikt, die beheerst afrondde: 1-0.

In de tweede helft ging Meeuwenplaat nog aanvallender spelen, waarmee het Victoria'04 in de kaart speelde. De bezoekers zagen echter geen kans om Victoria'04 pijn te doen, dat heerlijk bleef counteren. En met succes, want in de 56ste was het weer raak. Na een prachtige combinatie werd spits Jelle Blankestijn aan het werk gezet, die fraai afrondde: 2-0. Meeuwenplaat trachtte er van alles aan te doen om de aansluitende treffer te scoren, maar dat geschiedde echter niet. In de 70ste minuut kreeg voorstopper Robbing Winsveen opeens alle ruimte om alleen op de doelman van Meeuwenplaat af te gaan. Op tijd speelde hij de bal in de voeten van Nailey Girigorie, die de bal bekwaam in het doel plaatste: 3-0. Meeuwenplaat legde zich niet neer bij de nederlaag en bleef zoeken naar een treffer. De eer werd een kwartier voor tijd gered, toen een hoge voorzet de verdediging van Victoria '04 verraste waarna de bal in de touwen kon worden gekopt: 3-1.

In de resterende minuten wist de Victoria'04 de overwinning over de streep te trekken om het seizoen zeer eervol af te sluiten op de tweede plaats. De loterij van de nacompetitie kan gaan beginnen op zaterdag 3 juni in de Broekpolder.

Selectie Victoria’04: Jochem van der Hoff, Bart van der Hoeven, Oscar Knecht (80: Chris Bruurmijn), Lars de Visser (74: Michel Blok), Robbin Winsveen, Osman Ünnu, Jur de Visser (74: Kars Martin), Colin Pleijsier, Roy Meerten (70: Rilgilio Ramsubagh), Jelle Blankestijn (80: Lars Kortleven), Nailey Girigorie.