Victoria '04 wint uitwedstrijd in Hoogvliet

• Arie Noordhoek
  • 08-10-2022
VOETBAL - Victoria’04 heeft met een minimaal verschil gewonnen van middenmoter Rijnmond Hoogvliet Sport. De Vlaardingers scoorden één keer, terwijl de gastheren het net niet wisten te vinden.

In de eerste helft bouwde Victoria'04 een licht veldoverwicht op. In de openingsfase kreeg Kars Martin een prachtige kans om Victoria'04 op een snelle voorsprong te zetten, doch zijn hoge bal verdween rakelings langs de paal van het Hoogvlietse doel. De thuisclub werd zelden gevaarlijk voor het doel van de bezoekers en doelman Jochem van der Hoff werd nauwelijks op de proef gesteld. Aan de overzijde liep de Vlaardingse aanval zich keer op keer vast in het overvolle strafschopgebied van Rijnmond HS. Na ruim een half uur spelen profiteerde Nailey Girigorie van balverlies bij de tegenstander en zette Victoria'04 op voorsprong. Zijn hoge lob over de doelman van de thuisclub eindigde in het net: 0-1. Tot aan de rust wist Victoria'04 het minimale verschil vast te houden.

De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld te zien, want Victoria'04 bleef het spel domineren. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam Rijnmond HS wat meer aan aanvallen toe. De Vlaardingse achterhoede gaf geen krimp en wist voortijdig onheil te voorkomen. In de slotfase verzuimde Victoria'04 een tweede treffer te maken, ondanks enkele goede mogelijkheden daartoe. Rijnmond HS trachtte de nederlaag te voorkomen door met meer mankracht de aanval te zoeken. Victoria'04 hield het slot op de deur om de overwinning veilig te stellen.

Victoria’04 heeft nu zes punten uit drie wedstrijden. Volgende week ontvangen de Vlaardingers Rozenburg, dat zeven punten behaalde en tweede staat.

Selectie Victoria’04: Jochem van der Hoff, Bart van der Hoeven, Bob Planken, Robbin Winsveen (Michael Blok), Osman Ünnu, (Lars Kortleven) Jur de Visser, Jordi de Kimpe, Colin Pleijsier (Lars de Visser), Rilgilio Ramsubagh (Jemayro Teixeira), Kars Martin (Roy Meerten), Nailey Girigorie.