Victoria '04 wint uit in een rommelig duel

• Arie Noordhoek
  • 17-02-2019
VOETBAL - Een rommelige wedstrijd gisteren, waarin de scheidsrechter telkens handelend moest optreden en het spel regelmatig moest stil leggen. Zo kenmerkte de wedstrijd van Victoria '04 zich tegen door een agressief spelend GLZ Delfshaven. Een stug spelend Victoria’04, dat zich niet het kaas van het brood liet eten. Het duel werd ontsierd door vele discussies, die de scheidsrechter onbestraft liet.

Tegen hekkensluiter GLZ Delfshaven kwam Victoria’04 in de 2de minuut op een snelle voorsprong via een strafschop benut door Nailey Girigorie (0-1) na een fout op Lars Kortleven. De thuisclub stroopte de mouwen op en profiteerde binnen het kwartier van een onoplettendheid in de achterhoede bij de Vlaardingse formatie: 1-1. Victoria’04 verzuimde in de eerste helft de vele kansen om te zetten in doelpunten. Lars Kortleven was het dichtst bij een treffer, maar zag zijn volley net naast het doel van GLZ Delfshaven verdwijnen.

In het tweede bedrijf wist Victoria’04 de volle winst binnen te slepen. Kort na de hervatting scoorde Nailey Girigorie met een balletje achter zijn standbeen na een snelle omschakeling: 1-2. Hierna golfde het spel over en weer, maar keer op keer zag GLZ Delfshaven geen kans om doelman Cliff Westdijk te verrassen.

Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Victoria’04 steeds meer vat op het matige spel van de thuisclub. Donny van Balen poeierde van afstand keihard tegen de lat van GLZ Delfshaven. Een overtreding op Nailey Girigorie betekende een tweede penalty, die hoog in de touwen werd afgerond door de topscorer van Victoria’04. In de laatste minuut ontstond een scrimmage voor het doel van de thuisclub na goed voorbereidend werk door invaller Glenn de Visser. Denzel Asmus werkte van dichtbij de bal in het doel om de eindstand op 1-4 te bepalen.

Opstelling Victoria’04: Cliff Westdijk, Dilan Ali, Nick van Santen (75: Peter de Klein), Bob Planken, Jur de Visser, Jordi de Kimpe, Calvin Jongejan, Denzel Asmus, Donny van Balen, Lars Kortleven (60: Glenn de Visser) , Nailey Girigorie.