Victoria '04 wint thuis tegen OVV

• Arie Noordhoek
  • 19-03-2023
VOETBAL - In een spannend duel wist Victoria’04 in de slotfase dit weekend de volle winst veilig te stellen. Tegenstander OVV bleek vooral in de eerste helft het betere van het spel te hebben, maar kon dit niet uitdrukken in meerdere doelpunten. Na de pauze kwam Victoria’04 beter voor de dag om een sterk spelend OVV met lege handen naar Oostvoorne terug te sturen.

Het bezoekende OVV kwam sterk uit de startblokken en verraste Victoria'04 op alle fronten. Keer op keer werd de thuisclub in de verdediging gedrongen. De doelman van OVV kreeg nauwelijks werk te verrichten en aan de overzijde moest doelman Jochem van der Hoff al zijn talenten aanspreken om de nul zo goed als mogelijk vast te houden.

Het offensief van OVV duurde ongeveer een half uur, voordat Victoria'04 daarop het antwoord wist te vinden. Spits Nailey Girigorie werd eindelijk aan het werk gezet. Een overtreding op hem betekende een vrije trap. Deze werd hoog voor het doel van OVV gebracht en bereikte Jordi de Kimpe, die de bal over de doellijn werkte: 1-0. Victoria'04 kon echter niet lang genieten van de onverwachte voorsprong, want vloeiend lopende aanval over de linkerflank betekende binnen enkele minuten de gelijkmaker van OVV: 1-1. Tot aan de rust geen wijziging in deze stand.

Na de pauze kwam Victoria'04 beter voor de dag. Het wist nu wel het doel van OVV te vinden met snelle counters of combinatiespel. Het spel golfde over en weer en het was wachten op meer treffers voor beide teams, doch de meeste aanvallen werden vroegtijdig een halt toegeroepen. Na 70 minuten kreeg Victoria'04 een hoekschop te nemen, waarmee Colin Pleijsier zich belastte. Zijn effectvolle trap werd gedragen door de wind en verraste de doelman van OVV, want de bal draaide de bovenhoek in: 2-1.

OVV bleef jagen op de gelijkmaker en gaf steeds meer ruimte weg in de achterste lijn. Victoria'04 profiteerde hiervan kort voor tijd. Een fraai opgezette counter ingeleid door een dieptepass van Kars Martin werd door rechtsachter Bart van der Hoeven nog voor de achterlijn opgepakt om de bal via Lars Kortleven bij de vrijstaande Michael Blok te doen bezorgen, die feilloos afrondde en de eindstand op 3-1 bepaalde.

Selectie Victoria’04: Jochem van der Hoff, Bart van der Hoeven, Bob Planken, Robbin Winsveen (36: Lars de Visser), Osman Ünnu, Jordi de Kimpe, Jur de Visser (70: Kars Martin), Colin Pleijsier, Roy Meerten (46: Lars Kortleven), Rilgilio Ramsubagh (46: Jelle Blankestijn), Nailey Girigorie (80: Michael Blok).