Victoria '04 wint tegen VOB

• Arie Noordhoek
  • 11-03-2018
VOETBAL - Met de niet verwachte 3-1 nederlaag in de heenwedstrijd tegen VOB in het achterhoofd wist Victoria’04 dat het dit weekend vol aan de bak moest om zich te revancheren op de Rotterdamse formatie. Een snelle treffer in de openingsfase en een doelpunt kort voor de rust bezorgden VOB een domper. Pas diep in de tweede helft moest Victoria’04 toestaan, dat VOB twee keer tegen scoorde.

Victoria’04 bleek van de fouten te hebben geleerd in de verloren heenwedstrijd. De linies sloten nu wel kort op elkaar aan en de ruimte achter de laatste lijn werd op tijd gedicht. De Vlaardingse formatie kwam vrij snel op voorsprong. In de 2de minuut belandde een vrije trap van Jur de Visser op het hoofd van de inlopende Jelle Blankestijn, die hoog opspringend voor de doelman van VOB opdook en fraai inkopte: 1-0. VOB bleek niet naar Vlaardingen te zijn afgereisd om de punten zo maar in te leveren. Victoria’04 moest vol aan de bak om de gelijkmaker te voorkomen. Het spel golfde heen en weer. Beide defensies klaarden het vele werk naar behoren en wisten stand te houden. Tot kort voor de rust Glenn de Visser met een wervelende solo iedereen zijn hielen liet zien en fraai afrondde: 2-0.

In de 2de helft trachtte VOB de aansluitingstreffer te forceren. Victoria’04 leunde achterover en liet de Rotterdammers het spel maken, maar loerde op het kunnen plaatsen van een snelle uitbraak. In de 50ste minuut counterde Victoria’04 via Glenn de Visser na balverlies bij VOB op het middenveld. Zijn pass op maat op de meegelopen Raymon Lingen betekende 3-0 voor de thuisclub. VOB was nauwelijks bekomen van deze tegenslag of Jelle Blankestijn veroverde de bal bij een scrimmage voor het doel van VOB en legde de bal terug op Kevin van Rooijen, die beheerst afrondde: 4-0. Victoria’04 bleef jagen op meer treffers, want VOB was duidelijk van slag. In de 65ste minuut belandde een hoekschop van Jur de Visser op het hoofd van Jelle Blankestijn, die met dit buitenkansje wel raad wist en koppend de 5-0 scoorde.

Victoria’04 nam hierna wat gas terug en moest toestaan, dat VOB terugkwam tot 5-1 via een benutte strafschop (na hands van Bob Planken) in de 67ste minuut en 5-2 in de 72ste minuut. In het laatste kwartier legde Victoria’04 het accent op het behouden van de voorsprong om daarmee de aansluiting met de kopgroep te behouden.

Opstelling Victoria’04: Cliff Westdijk, Kevin van Rooijen, Nick van Santen, Bob Planken, Calvin Jongejan, Jur de Visser, Raymon Lingen (78: Jorge Gomes), Peter de Klein, Glenn de Visser (75:Jim Don), Kevin van der Meijs (67: Gürhan Tüzemen), Jelle Blankestijn.