Victoria '04 wint tegen Oliveo

• Arie Noordhoek
  • 15-12-2019
VOETBAL - In een éénzijdige wedstrijd behaalde Victoria’04 gisteren een op het oog makkelijke 4-0 overwinning op een mat spelend Oliveo. De bezoekers uit Pijnacker konden geen vuist maken om de thuisploeg pijn te doen. De teller stopte bij 4 treffers voor de Vlaardingse formatie, waar een hogere uitslag mogelijk was geweest.

Onder soms barre weersomstandigheden bouwde Victoria’04 in de eerste helft een veldoverwicht op. Oliveo bood weliswaar sportief tegenstand, maar liep zich constant vast in de solide Vlaardingse verdediging. Victoria’04 controleerde de wedstrijd. Toch duurde het tot de 25ste minuut om op voorsprong te komen. De in de diepte gestuurde Denzel Asmus werd binnen de lijnen onjuist afgestopt om vervolgens zelf de strafschop te benutten: 1-0. Victoria’04 bleef enthousiast jagen op meer treffers, maar die werden niet gescoord. Oliveo stond af en toe met de rug tegen de muur. Pas in de 39 minuut was het dan toch eindelijk raak. Roy Meerten kreeg de bal aangespeeld, controleerde deze beheerst en rondde fraai af: 2-0.

In de tweede helft ontstond hetzelfde spelbeeld als in de eerste rondgang. Een overheersend Victoria’04 tegen een matig spelend Oliveo, dat zich geen kansen wist te scheppen. Nadat eerst aanvoerde Miquel Asmus met een hard schot de bovenlat had geraakt, was het Rémon van Prooijen die met een boogbal de doelman van Oliveo verraste: 3-0.  Victoria’04 bleef zoeken naar nog meer treffers, maar verzuime enkele goede mogelijkheden af te ronden. Uit één van de vele hoekschoppen wist Oscar Knecht de stand op 4-0 te tillen. In de slotfase zag invaller Lars de Visser een fraai schot net over de deklat verdwijnen.

Door deze overwinning mag Victoria’04 zich herfstkampioen noemen, voor wat dat waard is…

Opstelling Victoria’04:  Jens Valk, Michael Blok, Oscar Knecht, Osman Unnu, Rémon van Prooijen (82: Lars de Visser), Jordi de Kimpe, Jur de Visser, Miquel Asmus, Gianluca Been, Denzel Asmus (75: Lars Kortleven), Roy Meerten (75: Nailey Girigorie).