Victoria '04 wint streekderby tegen PPSC

• Arie Noordhoek
  • 28-01-2018
VOETBAL - De Schiedam-Vlaardingen derby vond dit weekend plaats in steenkoude omstandigheden en op een zwaar te bespelen zompig hoofdveld. Het fraaie doelpunt van Donny van Balen was het enige hoogtepunt in een matige wedstrijd. In de slotfase bleek doelman Cliff Westdijk niet te passeren door de thuisclub.

Vanaf de aftrap ontwikkelde zich een gelijk opgaande partij. Victoria’04 trachtte met verzorgd voetbal de tegenstander te bestrijden. PPSC antwoordde met stevig voetbal en met grote inzet. Een half uur lang werden de meeste duels op het middenveld aangegaan. In de 27ste minuut werd Raymon Lingen op maat bediend, maar het schot van de aanvoerder werd geblokt door een verdediger van PPSC. Een kwartier later controleerde Donny van Balen een hoge bal beheerst en rondde met een boogbal fraai af over de doelman van PPSC: 0-1. Kort voor rust kreeg Victoria’04 nog een dot van een kans maar in de scrimmage redde de op de grond zittende doelman van PPSC tot twee keer toe op miraculeuze wijze.

Na de rust hield Victoria’04 het slot op de deur. PPSC mocht het spel maken en Victoria’04 zocht waar mogelijk de tegenaanval. Victoria’04 kreeg bij enkele counters goede mogelijkheden maar verzuimde de trekker over te halen. Na een rode kaart voor een PPSC-speler moest de thuisclub halverwege de tweede helft met een numerieke minderheid de strijd aangaan. Victoria’04 werd naar achteren gedrongen, doch de Vlaardingse formatie hield de nul vast. In de slotfase wist doelman Cliff Westdijk zijn doel schoon te houden bij enkele goede mogelijkheden voor PPSC.

Opstelling Victoria’04: Cliff Westdijk, Kevin van Rooijen, Bob Planken, Calvin Jongejan (86: Jim Don), Peter de Klein, Oscar Knecht, Jur de Visser (74: Jesse Schippers), Glenn de Visser (84: Nelson Matumona), Donny van Balen, Jelle Blankestijn, Raymon Lingen.