Victoria '04 wint bij FC Maense

• Arie Noordhoek
  • 19-05-2019

Nailey Girigorie scoort hier uit een penalty

VOETBAL - In Rotterdam wist Victoria’04 gisteren tegen FC Maense in de tweede helft wel het net te vinden. In het eerste bedrijf bleven beide ploegen in evenwicht. Na de pauze bleek Victoria’04 trefzekerder.

Vanaf de aftrap ontwikkelde zich een gelijk opgaand duel. Maense liet Victoria’04 komen en zocht in een snelle omschakeling naar mogelijkheden om de bezoekers pijn te doen. In de openingsfase kwamen Denzel Asmus en Nailey Girigorie in kansrijke positie om Victoria’04 op voorsprong te zetten. Aan de overzijde werd doelman Cliff Westdijk getest, maar de nul was heilig. Na een kwartier spelen werd Nailey Girigorie de diepte ingestuurd, die vervolgens zijn directe tegenstander op snelheid klopte en fraai via de onderkant van de lat afrondde: 0-1. Maense reageerde meteen alert in nog dezelfde minuut. De middentrap belandde bij de linksbuiten, die de achterlijn haalde en een medespeler de kans gaf de gelijke stand aan te tekenen: 1-1. Tot aan de rust golfde het spel over en weer, maar zagen beide teams geen kans om de score uit te breiden.

Na de pauze werd Victoria’04 naarmate het spel vorderde steeds sterker. Maense werd op het middenveld afgetroefd. Met de regelmaat van de klok mocht de Vlaardingse formatie de score uitbreiden. Uit een hoekschop van Nailey Girigorie tikte Donny van Balen beheerst binnen: 1-2. En na een vloeiend lopende aanval legde Naily Girigorie de bal breed op de vrij staande Denzel Asmus, die geen moeite had om de 1-3 aan te tekenen. Maense trachtte terug te komen in de wedstrijd maar verzuimde enkele kansen in doelpunten om te zetten. Keer op keer greep de Vlaardingse defensie tijdig in of doelman Cliff Westdijk bleek een onneembare vesting. Maense gaf in de achterhoede steeds meer ruimte weg. Tien minuten voor tijd werd Denzel Asmus na een snelle uitval binnen het strafschopgebied onjuist afgestopt. Topscorder Nailey Girigorie belastte zich met de kalktrap en rondde fraai af: 1-4.  In de resterende tijd wist Victoria’04 de voorsprong te behouden.

Opstelling Victoria’04: Cliff Westdijk, Peter de Klein, Bob Planken, Osman Unnu (70: Vincent vd Bogerd), Jur de Visser, Nick van Santen (35: Dilan Ali), Jordi de Kimpe, Calvin Jongejan, Donny van Balen (75: Lars de Visser), Nailey Girigorie, Denzel Asmus.