Victoria '04 verliest uit bij Meeuwenplaat

• Arie Noordhoek
  • 22-01-2023
VOETBAL - De lange winterstop was door Victoria'04 prima benut middels een geslaagd trainingskamp en een nuttige oefenwedstrijd. Vol vertrouwen werd daarom op zaterdag 21 januari de strijd aangegaan met thuisclub Meeuwenplaat.

In de eerste helft bouwde Victoria'04 een licht veldoverwicht op. Meeuwenplaat moest alert blijven om niet te worden verrast. In de omschakeling zocht Meeuwenplaat waar mogelijk de aanval. Halverwege de eerste helft kwam Victoria'04 op voorsprong. Een overstapje van Jordi de Kimpe bracht de bal bij Oscar Knecht, die met een geplaatst laag schot doel trof: 0-1. Victoria'04 kon echter niet lang genieten van deze stand, want Meeuwenplaat kwam binnen enkele minuten terug tot 1-1. Het spel golfde over en weer. Echter, beide teams zagen geen kans een wijziging in de stand te brengen. Meeuwenplaat was dichtbij een tweede treffer, maar wist doelman Jochem van der Hoff niet te passeren. Vlak voor de rust zag Nailey Girigorie zijn boogbal gekeerd worden door de uitstekende doelman van de thuisclub.

Meeuwenplaat begon voortvarend en nog fanatieker aan de tweede helft. Kort na de hervatting mocht een aanvaller over links een soloactie opzetten om vervolgens doeltreffend af te ronden: 2-1. Naarmate de wedstrijd vorderde trok een goed spelend Meeuwenplaat het initiatief naar zich toe. Victoria'04 kwam nauwelijks meer aan aanvallen toe en vergiste zich keer op keer in de snelheid van de aanvallend ingestelde thuisclub. Na een uur spelen werd de wedstrijd op slot gezet door de derde treffer van Meeuwenplaat. Een counter over de rechterflank bracht een aanvaller van de thuisclub in vrije positie om beheerst af te ronden: 3-1. Victoria'04 trachtte tevergeefs terug te komen in de wedstrijd. Elke aanvalsactie werd tijdig een halt toegeroepen door Meeuwenplaat of de doelman lag in de weg. De thuisclub kreeg meer ruimte om aan te vallen, maar benutte deze niet. Teleurgesteld moest Victoria'04 de kleedkamer opzoeken, want een plaats in het rechterrijtje is zeker niet de doelstelling.

Selectie Victoria’04: Jochem van der Hoff, Michael Blok (Rilgilio Ramsubagh), Oscar Knecht, Bob Planken, Lars de Visser (70: Jelle Blankestijn), Osman Ünnu, Jur de Visser (70: Jesse Schippers), Jordi de Kimpe, Roy Meerten (70: Chris Bruurmijn), Colin Pleijsier, Nailey Girigorie.