Victoria '04 speelt gelijk tegen buren

• Arie Noordhoek
  • 26-03-2023
VOETBAL – Victoria ’04 speelde dit weekend gelijk tegen de buren van Kethel Spaland. Colin Pleijsier leek lang de man van de wedstrijd te worden, nadat hij na 25 minuten spelen via een vrije trap de 0-1 fraai binnen schoot. Victoria’04 beloonde zich echter niet met een tweede treffer; een strafschop werd gemist. Kethel Spaland kwam vlak voor tijd op gelijke hoogte via het wel benutten van een strafschop.

Zo zou de semi-derby zeer kort kunnen worden samengevat. De stormachtige wind zorgde ervoor, dat de meeste passes bij de verkeerde spelers terecht kwamen of helemaal niet. Kethel Spaland grossierde in lange trappen naar voren, doch de door de harde wind gedragen bal bereikte zijn einddoel nauwelijks. Victoria'04 ging iets beter om met de moeilijke weersomstandigheden, doch slaagde er niet in om de thuisploeg echt pijn te doen. Uit een vrije trap zette Colin Pleijsier Victoria'04 op een 0-1 voorsprong en kort daarna zag Riligilio Ramsubagh zijn schot tegen de lat belanden. Een hardwerkend Kethel Spaland wist in de eerste helft de schade verder te beperken.

Naarmate de wedstrijd vorderde in de tweede helft bleek de Vlaardingse formatie niet bij machte om een tweede treffer te scoren. De thuisploeg bleef zoeken naar de aansluitingstreffer. In een rommelige slotfase kreeg Victoria'04 een strafschop toegekend. Nailey Girigorie zag zijn kalktrap gestopt worden door de uitstekende doelman van Kethel Spaland. Invaller Chris Bruurmijn was dichtbij een tweede doelpunt voor Victoria'04, maar zijn schot eindigde via de buitenkant van de paal tegen de reclameborden. In blessuretijd werd in het strafschopgebied van Victoria'04 bij een verdedigende actie de bal onbedoeld met de hand gespeeld. Kethel Spaland benutte dit buitenkansje volledig om de eindstand op 1-1 te bepalen.

Selectie Victoria’04: Jochem van der Hoff, Bart van der Hoeven, Bob Planken, Oscar Knecht, Lars de Visser (46: Osman Ünnu), Kars Martin (70: Chris Bruurmijn), Colin Pleijsier (27: Michael Blok), Roy Meerten, Rilgilio Ramsubagh, Jelle Blankestijn, Nailey Girigorie (70: Lars Kortleven).