Victoria '04 speelt gelijk in Vlaardingse voetbalderby

• Arie Noordhoek
  • 09-12-2018
VLAARDINGEN -  Victoria’04 begon gisteren goed aan de wedstrijd, uit tegen VFC. De ploeg van oefenmeester Rob Storm domineerde de openingsfase. Onder meer Denzel Asmus was al vroeg dichtbij een openingstreffer, maar het vizier stond nog niet op scherp. Korte tijd later was het ook aan de andere kant gevaarlijk. Maar de inzet van Joep Pranger mistte eveneens doel. De ‘Kwekkers’ kwamen steeds beter in het duel, en namen het heft in handen. De tientallen toeschouwers zagen een vermakelijk schouwspel, waarbij beide teams moeite hadden met het kletsnatte veld en de heftige wind. Een kleine tien minuten voor het einde van de eerste helft kwam Victoria’04 via Denzel Asmus op een 0-1 voorsprong. De aanvaller lobte bal vanaf de linkerkant van het strafschopgebied behendig over de uitgekomen VFC-doelverdediger heen, en opende daarmee de score: 0-1.

In de rust bleef het hard regenen, waardoor het kunstgrasveld in de tweede helft nóg gladder werd. De ‘Broekpolderbewoners’ kwamen fel uit de kleedkamer en leken de voorsprong al vroeg te verdubbelen. Krap vijf minuten na het begin van het tweede gedeelte was Naily Girigorie knap door over de linkerkant. De vleugelaanvaller liet twee VFC-verdedigers het nakijken en zette hard voor op Lars Kortleven, die niet wist af te ronden.. Beide ploegen leken moeite te hebben met het kletsnatte kunstgrasveld. De gastheren profiteerden hier rijkelijk van. VFC-middenvelder Matthijs Harent schoot de bal hard en laag richting het doel. Victoria-keeper Cliff Westdijk was nog wel dichtbij, maar kon de bal niet meer keren. Zo werd het 1-1, en kon er nog van alles gebeuren in de naderende slotfase. In die slotfase moest Victoria’04 verder met tien man. Doelpuntenmaker Denzel Asmus moest het speelveld met zijn tweede gele kaart van de wedstrijd verlaten. Even leek de wedstrijd als een nachtkaars uit te gaan voor de club uit de Broekpolder. Vlak voor tijd kreeg VFC een penalty te nemen. Buitenspeler Joep Pranger drukte genadeloos hard af richting de linker onderhoek, maar keeper Cliff Westdijk doorzag de poging en keerde de strafschop. Zo bleef het 1-1 aan de Sportlaan.

Opstelling Victoria’04: Cliff Westdijk, Dilan Ali, Bob Planken, Calvin Jongejan, Donny van Balen, Peter de Klein, Lars Kortleven, Nick van Santen, Glenn de Visser, Denzel Asmus, Nailey Girigorie.