Victoria '04: nog net geen tien !

• Redactie
  • 26-03-2018
VOETBAL - Gaande de wedstrijd van afgelopen weekend bleek Victoria’04 een maatje te groot voor AGE-GGK. De thuisclub mocht naar hartenlust combineren. Na een half uur spelen werd een speler van de bezoekers van het veld gestuurd en de numerieke meerderheid buitte Victoria’04 vervolgens volledig uit.

Het vlot spelende Victoria’04 bouwde in de eerste helft een veldoverwicht op. AGE-GGK bood wel tegenspel, maar moest binnen een half uur drie doelpunten incasseren. Glenn de Visser werd na een solo in de 14de minuut binnen de beruchte lijnen neergelegd en benutte zelf de strafschop feilloos (1-0). Tien minuten daarna belastte Raymon Lingen zich met een vrije trap en joeg de bal snoeihard in de kruising (2-0). Na een prima aanval over meerdere schijven in de 30ste minuut bezorgde Donny van Balen de bal bij Glenn de Visser, die eenvoudig de bal binnen schoot (3-0). Nadat een speler van AGE-GGK een rode kaart opliep, liep de organisatie uit de pas bij de bezoekers. Nog voor de rust profiteerde Victoria’04 gretig en liep uit naar 4-0 door een treffer van Donny van Balen (kopbal uit een hoekschop) en Calvin Jongejan (kopbal).

Na de rust bleek Victoria’04 heer en meester. AGE-GGK kon geen potten breken en gaf de thuisclub alle ruimte om gevaarlijke aanvallen op te zetten. In de 53ste minuut zette Victoria’04 de fraaiste combinatie van de dag op. De bal ging van man tot man om bij Donny van Balen te eindigen, die de stand op 6-0 bracht. Kort hierna strafte Jelle Blankestijn een fout in de verdediging van AGE-GGK af door 7-0 aan te tekenen. In de 63ste minuut was het weer raak. Raymon Lingen liet de achterhoede van AGE-GGK zijn hielen zien en speelde de bal op maat breed op Donny van Balen, die eenvoudig de 8-0 binnen tikte. In minuut 74 zette Glenn de Visser het scorebord op 9-0 na een loepzuivere voorzet van Jim Don. Het resterende deel van de wedstrijd speelde Victoria’04 beheerst uit, maar vergat de score ondanks enkele goede mogelijkheden nog verder uit te breiden.

Opstelling Victoria’04: Cliff Westdijk, Kevin van Rooijen, Nick van Santen (23: Donny van Balen), Jacco Hokke, Peter de Klein, Calvin Jongejan, Jur de Visser, Raymon Lingen, Glenn de Visser, Gürhan Tüzemen (75: Kevin van der Meijs), Jelle Blankestijn (58: Jim Don).