ViB-mobielen hebben hun laatste rit gereden

16-03-2018 Sport Redactie

VLAARDINGEN - Na ruim vier jaar trouwe dienst bij Vlaardingen in Beweging hebben de iconische oranje brommobielen hun laatste rit door Vlaardingen gereden. Wekelijks reden beide wagens dagelijks naar minimaal twee locaties in de Vlaardingse wijken om daar de jeugd middels sport en spel in beweging te brengen én te houden. Afgelopen week bereikte ons het bericht dat beide wagen onherstelbaar zijn. Binnenkort worden de wagen afgevoerd naar de sloop.

Voordat ViB de wagen in gebruik nam en hen omdoopte tot ViB-mobiel hadden de brommobielen ruim zes jaar trouwe dienst geleverd als BOS (buurt-onderwijs-sport) mobiel voor het bureau voor welzijnsprojecten (HBWP) in Vlaardingen. Ook in die tijd werdt er dagelijk van wijk naar wijk en van plein naar plein gereden om voornamelijk jeugd te vermaken met sport- & spelactiviteiten. Volgens René Verbrugge, buurtsportcoach van het eerste uur in Vlaardingen zou het zomaar kunnen zijn dat beide wagen minimaal 2500 ritten per stuk door heel Vlaardingen hebben gemaakt. En daarmee hebben ze duizenden kinderen in beweging gebracht.

Vervanging


De brommobielen worden niet 1 op 1 vervangen door nieuwe wagens. Het bestuur en medewerkers van ViB hebben besloten de brommobielen, welke reden op diesel, te vervangen voor een schoner en milieu vriendelijk alternatief. ,,Ook geven we er de voorkeur aan om met de nieuwe vervoersmiddelen uit te stralen waar ViB voor staat: Beweging!'', aldus Marvin Visser, directeur. Daarom zullen de wagens vervangen worden door (electrische) fietsen met een krat, bak of aanhanger. Omdat de ViB-mobielen voor zichtbaarheid en herkenning zorgden zullen de fietsen ook voorzien worden van een opvallende kleur en het ViB logo. Daarnaast nemen de buurtsportcoaches voortaan een vlag mee naar de activiteiten. Zo kan iedereen nog steeds goed zien dat we er zijn.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date