VFC start met seniorenteam op zaterdag

14-04-2017 Sport Redactie

VOETBAL - Tijdens de bestuursvergadering van maandag 10 april 2017 heeft het bestuur van VFC besloten om met ingang van het nieuwe voetbalseizoen een zaterdagteam in te schrijven. Na meer dan 100 jaar het seniorenvoetbal gespeeld te hebben op zondag gaat VFC met ingang van het nieuwe seizoen een eerste elftal inschrijven voor de zaterdag competitie.

Al enkele jaren is er een tendens waar te nemen in West II dat zondagverenigingen de overstap maken naar de zaterdagcompetitie. Ook VFC ontkwam er niet aan om over deze stap na te denken omdat de laatste jaren de club in toenemende mate de talentvolle jeugdspelers ziet vertrekken om bij een zaterdagvereniging te gaan voetballen. Het zal even wennen zijn maar volgend seizoen is VFC vertegenwoordigd in zowel de zaterdag- als zondagcompetitie met een representatief team. 

,,De komende tijd zal er nog veel werk verzet moeten worden om alles organisatorisch te regelen. Stilstand is echter achteruitgang en een echte Kwekker vliegt altijd vooruit!'', zo laat het bestuur van VFC weten.

Gerelateerd