VFC kampioen!

27-05-2019 Sport Redactie

VOETBAL - Hossende spelers voor het meegereisde publiek, een rustig toekijkende staf en uitzinnige supporters; het waren zaterdagmiddag de taferelen die hoorden bij de eerste titel van VFC (za), die officieel werd na een zege bij GLZ Delfshaven (1 - 7).

Na slechts 4 minuten spelen bracht GLZ Delfshaven extra spanning in de wedstrijd door de 1 - 0 te scoren. Maar na een loepzuivere hattrick van Netten werd de 1 – 3 ruststand opgetekend. Na de pauze ging Netten verder met het geen waar hij voor de pauze mee begonnen was. Na de 1 - 4 van Netten deed ook van der Meer een duit in het zakje door de 1 - 5 en 1 - 6 te scoren. Vervolgens nam Netten op gepaste wijze afscheid van het publiek door zijn 5e van de middag te maken.

Om 16.50 uur werd de kampioensschaal, de eerste voor VFC, de lucht in gehesen door aanvoerder de Bruin. Champagne daalde op de spelers neer, evenals het geflits van de talloze fotocamera’s. In Rotterdam behaalde VFC voor het eerst de titel sinds het team in 2017 het daglicht zag.

Ook in de kampioenswedstrijd tegen GLZ Delfshaven, dat zich al verzekerd had van de laatste plaats, weerspiegelde zich de progressie van VFC dit seizoen. Het positiespel oogde wederom verfijnd, de bereidheid om voor elkaar te werken was opnieuw hoog en ook in de 28ste officiële wedstrijd van het seizoen viel de fitheid weer op.

 “Het is misschien een cliché, maar dit is de titel van het collectief”, zei aanvoerder de Bruin. “We hebben dit jaar in alle competities meer dan 100 goals gemaakt. Als je die goals bekijkt, komen die van het hele team. Iedereen heeft zijn aandeel gehad.” De Bruin heeft gelijk. VFC kwam dit seizoen tot meer dan 100 doelpunten in officiële wedstrijden. Meerdere spelers kunnen een doelpunt maken bij VFC. Dat Netten zich kroonde tot topscorer van de competitie maakte het feest compleet voor VFC. Topscorer Netten nam met 40 competitiedoelpunten het overgrote deel voor zijn rekening.

Dat de Bruin kort na de officiële huldiging met de schaal naar de meegereisde supporters rende, was niet zonder reden. “Het is ook de titel van de supporters, van de hele club”, vindt de Bruin, die met de VFC de eerste titel vierde. “Waar we ook waren, de supporters stonden er.” Ook Netten vertelde trots te zijn op de ontwikkeling van zijn elftal. “We zijn in de tweede seizoenshelft echt een gedisciplineerd team geworden”, stelde hij. “Iedereen wil voor elkaar werken.”

De ‘Titel van het collectief’ zal waarschijnlijk niet op zich staan bij VFC. De eerste titel was de bekroning op een gedenkwaardig seizoen voor VFC. De verwachting is dat het team deze zomer bij elkaar blijft. Het lijkt haast een garantie voor nieuw succes in de derde klasse.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date