Verrassingsbezoek sportkampioenen 2017

24-01-2018 Sport Redactie

VLAARDINGEN - Vlaardingen kent veel actieve sporters op top én recreatief niveau. Binnenkort zet wethouder Arnout Hoekstra vier sportkampioenen tijdens een persoonlijk verrassingsbezoek extra in het zonnetje. Zij ontvangen als eerste de speciale Flip Vethaak trofee, de sportprestatieprijs voor én door Vlaardingers.

Vlaardingers hebben in 2017 twaalf sporters dan wel coaches, teams genomineerd bij de gemeente, die kans maken op de Vlaardingse sportprestatieprijs ‘Flip Vethaak trofee’. De gemeente gaat voor 2017 de Flip Vethaak trofee overhandigen aan de hand van de categorieën: topsport, breedtesport en buitenlandse prestatie. Wie de winnaars zijn is nog niet bekend gemaakt, zij worden binnenkort verrast door een bezoek van de wethouder met de sportprestatieprijs.

 

Over Flip Vethaak

Deze sportprijs is in opdracht van de gemeente Vlaardingen ontworpen door de Vlaardingse kunstenaar Frans de Winter. Flip Vethaak is geboren, getogen en overleden in Vlaardingen. Hij maakte furore als wielrenner en heeft in 1936 deelgenomen aan de Olympische Spelen. Gedurende de oorlog werd hij te werk gesteld in Duitsland. Na de capitulatie is Flip Vethaak met een neef vanuit Berlijn terug naar Vlaardingen gefietst. Met de Flip Vethaaktrofee wil de gemeente Vlaardingen sporters inspireren en stimuleren om sportieve dromen na te jagen.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date