Vele Vlaardingers komen samen buiten in beweging

09-05-2018 Sport Redactie

VLAARDINGEN - Vandaag heeft wethouder Ruud van Harten de samen buiten beweegactiviteiten geopend en de deelnemers aangemoedigd. De beweegactiviteiten worden op drie locaties in Vlaardingen georganiseerd vanuit het netwerk Gezond oud worden in Vlaardingen. Hiermee wordt het bewegen in de openbare ruimte gestimuleerd. Ook de nieuwe sportkaart van gemeente Vlaardingen die vandaag gelanceerd is, draagt hieraan bij.

Vlaardingen kent mooie plekken om buiten te bewegen. Denk aan het Calisthenics park in park ‘t Nieuwelant, de beweegtuin bij Marnix, maar ook bankjes, lantaarnpalen en speeltoestellen kunnen als fitnessapparaten worden gebruikt. Om deze beweegvriendelijke plekken onder de aandacht te brengen en om mensen wegwijs te maken hoe je deze kunt gebruiken, organiseert het netwerk Gezond oud worden in Vlaardingen de samen buiten beweegactiviteiten.

Vandaag gingen tientallen deelnemers onder het startschot van wethouder Ruud van Harten, in de beweegtuin bij Marnix en aan de Willem Lodewijklaan in Holy van start met de beweegactiviteiten. ,,Ik wist helemaal niet dat de beweegtuin ook door mensen in de wijk gebruikt mag worden. Wat een goed initiatief!'', zegt een deelnemer in de beweegtuin bij Marnix. Vorige week was er al evenveel enthousiasme bij de start van de activiteit in park ‘t Nieuwelant.

Ook deelnemen?


De activiteiten zijn voor 55plussers uit Vlaardingen. Iedereen kan meedoen, ook als bewegen minder soepel verloopt. U wordt tijdens de activiteiten begeleid door professionals van Argos Zorggroep (Beweegtuin Marnix), Fernhout Fysiotherapie (Park ‘t Nieuwelant) en Hoogendam MTC (Holy). Instromen is op elke locatie, op ieder moment mogelijk. De activiteiten worden u 12 weken lang gratis aangeboden. Meer informatie leest u op www.stichtingvib.nl/buitenbewegen. U kunt zich hier ook aanmelden of bel naar 010-3132778.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date