Veel Pleijsier bij Strijen tegen CWO

• Cees-Jan van Heijzen
  • 15-12-2019
VOETBAL - Na een zeer nuttige overwinning op stadsgenoot Deltasport, was het gisteren om half drie aftrappen tegen en in Strijen. Wederom een belangrijk potje, dat gewonnen moest worden om de weg omhoog op de ranglijst te vinden. Nadat de scheidsrechter Sinke enkele bestuursleden aan het werk had gezet om de zestienmetergebieden voetbalproof te maken, werd er afgetrapt.

Strijen begon feller en kreeg na vijf minuten de eerste kans, maar een schot vanaf de rand van de zestienmeter ging via de buitenkant paal naast. Voor CWO was dit het teken om te gaan voetballen. Met snel combinatievoetbal probeerde CWO tot score te komen. Geen gemakkelijke opgave op een zwaar en lastig bespeelbaar veld. Toch wist CWO beter om te gaan met de omstandigheden en in de 9-e minuut zichzelf te belonen. Een aanval over veel schijven kwam uiteindelijk op links bij Taha Kadri terecht. Hij gaf goed strak en laag voor zodat Mike van de Meer de bal binnen kon lopen. Deze goal gaf onze blauwwitte helden nog meer energie en de kansen stapelden zich op. Na een kwartiertje spelen was het wederom raak voor CWO. Mike van der Meer wist via een corner de bal op de krullen van Rick van der Struis te schieten, en deze knikte zoals het een goede spits betaamd keurig de 0-2 binnen. In minuut 25 was het Rick van der Struis, die na mooi tikkie-takkie voetbal alleen op keeper Dos Santos af kon gaan. Deze keeper deed zijn werk goed en wist de bal tot corner te verwerken. Waar CWO eigenlijk na een halfuur al op 3-0 voor had moeten staan, was het vanuit het niets in eens 1-2. Vanuit een ingooi en een mooie steekpass kwam de bal bij de behendige rechterspits van Strijen. Hij had het Thurston Brasdorp al een paar keer lastig gemaakt deze middag en zag zijn half geblokkeerde schot in het doel achter de wederom goed keepende Ian Slagboom rollen. Strijen kreeg weer een beetje vertrouwen en nam het spel van CWO over en onze blauwwitten werden steeds meer vastgezet op de eigen helft. In de 35-ste minuut was er voor Taha Kadri nog een grote kans toen hij de rechtsback omspeelde en alleen op de keeper afging. Helaas werd zijn schot gekeerd. Strijen kreeg in de 40-ste minuut nog een goede kans, echter Ian Slagboom en Jordi de Bruin wisten de gelijkmaker te voorkomen. Met een verdiende 1-2 voorspong werd het bakkie thee opgezocht.

Terwijl de schrijvende pers nog van een plaspauze genoot (de druk op de blaas met dit koude weer was groot), was het Taha Kadri die CWO in de 48-ste minuut op een 1-3 voorsprong zette. Via een mooie combinatie door de as, kwam de bal bij Taha. Hij knalde de bal onhoudbaar in de linker kruising. CWO was duidelijk beter uit de kleedkamer gekomen en liet merken dat zij vandaag alleen maar met drie punten naar huis wilden gaan. De zwart-gelen van trainer Geert Meijer werden vastgezet en het was wachten op de 1-4. De vierde goal viel in minuut 68. De altijd betrouwbare sluitpost van Strijen raakte een terugspeelbal verkeerd en deze belandde voor de voeten van Obeida Kadri. Obeida twijfelde geen moment en schoof de bal vanaf 20 meter in het lege doel van Strijen. Twee minuten later was het bijna 1-5 toen Obeida vanuit een corner de bal op de lat kopte. De laatste 20 minuten kregen Rachid Bouali, Igor Markovic en Steve Heijmans nog de kans om hun voetbalkunsten te vertonen. Zij vervingen de moe gestreden broers Taha en Obeida Kadri en Rick van der Struis. CWO bleef het beste van het spel houden, zonder echt gevaarlijk te worden. Strijen wilde wel maar kon ook geen potten meer breken. De goed leidende scheidsrechter Sinke had dit ook door en floot dan ook snel af om de warme douches op te zoeken. CWO stijgt door de overwinning een plekje op de ranglijst en gaat met een goed gevoel de winterstop in.

Wat viel verder op deze zaterdag?:

Rick Pleijsier maakte voor het eerst dit seizoen de hele pot mee en was zoals we gewend zijn nuttig en foutloos, klasse;
Vader Gert-Jan Pleijsier was ook lekker op dreef. Hij verving de afwezige Ben en Joke in de bestuurskamer en wist de helft van het meegereisde publiek veilig thuis te brengen;
De aanwezigheid van onze dorstige, luidruchtige en sportieve BAR-side op het buitenterras bij Strijen. Mannen van twee bedankt voor jullie support;
Het onderonsje tussen elftalmanager Klaas B. en scheidsrechter Sinke, wat Klaas een knipoog opleverde;
Het altijd warme welkom bij Strijen, waar erelid de 91-jarige heer Kruithof laat zien hoe gastvrijheid werkt;
Hoe onze verzorger Henk wel raad wist met de biertjes, kaas en charmante gastvrouwen in de bestuurskamer.
Samengevat was het wederom een heerlijke voetbalzaterdag, waar ik als blauwwitte met veel plezier aan terug kan denken. Blauwwitte helden dank voor deze mooie middag, dat er veel van deze middagen mogen volgen in 2020.