Veel medailles voor turnsters Leonidas-Dovido

19-02-2017 Sport Redactie

TURNEN - Op zaterdag 18 februari werd in Hendrik Ido Ambacht het eerste ‘Souplesse Toestel Toernooi’ georganiseerd. Leonidas-Dovido had voor deze wedstrijd 24 turnsters ingeschreven. De turnsters waren verdeeld over drie wedstrijdrondes, met elk twee wedstrijdbanen. Bij dit toernooi werden de prijzen uitgereikt per toestel. Dit leverde voor Leonidas-Dovido topresultaten op. Niet alleen in het aantal medailles (25), maar zeker ook op het persoonlijk vlak van de turnsters.

- Instap D1: Amy goud op brug, Isis brons op brug en Laurence goud op balk.
- Pupil 1 D1: Jaylinn haalde haar radslag op de balk!
- Pupil 2 D1: Lotte zilver op balk.
- Jeugd 1 D1: Lydia zilver op vloer, Gini brons op balk, Dianne brons op brug en Lynn sprong voor het eerst dubbel flikflak.
- Junior E: Ola goud op sprong en zilver op balk.
- Senior D: Noa turnde helemaal zelf haar Arabier salto op vloer.
- Pupil 1 N3: Evy is weer op haar oude niveau en kan weer opbouwen naar nieuwe elementen na haar langdurige polsblessure. Marit turnde vandaag op vier toestellen bijna 10 punten of hoger.
- Pupil 2 N3: Allemaal alleen de salto van brug gehaald! Juliette viel van balk met haar opsprong maar had alsnog de vijfde score hier. Zilver voor Lara op brug, brons voor Luna op brug en zilver voor Julia op vloer en balk.
- Jeugd 1 N3: Meinke goud op balk, zilver op vloer en sprong. Die laatste gedeeld met Manouck die ook brons op balk mee naar huis mocht nemen. Nina twee keer net naast het podium met vierde plekken op vloer en brug.
- Jeugd 1: Mira is weer op dreef! Volgende wedstrijd gaan we zeker weer een vol en superknap programma van haar zien.
- Junior D: Zilver voor Florien op sprong en brug en goud op balk. Padmé scoorde op balk het zilver.
- Senior C: Zilver voor Lynn op brug, balk én vloer. 

Ook op zondag wordt er weer een grootse prestatie van de turnsters verwacht. De vereniging houdt dan namelijk grote schoonmaak in de Turnhal aan de Zwanensingel. Dit keer worden de turnsters niet verwacht met sportkleding, maar met hun ouders en gewapend met stofzuigers en andere schoonmaakmiddelen, om de Turnhal weer een frisse uitstraling te geven.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date