Valse competitestart DVO '32

• 24-09-2017
VOETBAL - DVO’32 heeft de terugkeer in de 3e klasse op zaterdag 23 september niet in winst kunnen omzetten. Onder de rook van Rotterdam Airport pakte de thuisploeg in blessuretijd de overwinning. Verdiend ? Nee niet echt, DVO voetbalde en Zestienhoven trok zich terug, speelde de meeste tijd met 10 à 11 man achter de bal maar counterde er lustig op los, en juist die counters leverden de Vlaardingers een hoop problemen op. Ondanks het vele balbezit waren de beste kansen voor de thuisploeg, en die pakte ook een 1-0 voorsprong toen zo’n counter succesvol was. Kansen kreeg DVO wel maar het vizier stond niet op scherp daar waar Zestienhoven met hun gevaarlijke nummer 9 wel adequaat was.

Na de thee stond er toch wel een ander DVO, wat dan ook 4 minuten in de tweede helft via links met Mark Verkade een prima voorzet opleverde, die mooi tegendraads door Gert Jan van der Veen werd binnen gekopt: 1-1. DVO ging door en Gert Jan van der Veen kopte ook de verdiende 1-2 binnen.
Kansen voor Reinier van der Veen ( kopbal ), Tim Kievit ( 1 op 1 met de Zestienhoven goalie ) en een pegel van Walter Zomervrucht ( de vingertoppen van de keeper ) leidden helaas niet tot de 1-3 op het scorebord. Toen dan een doorgekopte ingooi een Zestienhoven speler ineens vrij voor keeper Ruben Verboon in vrije schietpositie zette, was daar ineens de 2-2. De rijen sluiten dan maar en genoegen nemen met een punt. Echter DVO bleef naar de winnende goal zoeken en kreeg dus in de slotseconden na een te kort terug gekopte bal van de ongelukkige Diego Remondo Gomez alsnog het deksel op de neus. Een valse start toch, maar ook een goede les want al heb je 80% balbezit je zal toch de trekker moeten overhalen en geen cadeautjes blijven weggeven, want dan gaat het fout.

Zestienhoven profiteerde optimaal van het gebrek aan stootkracht en de verdedigende fouten bij de Vlaardingers en de spelers waren terecht dolgelukkig met de drie niet meer verwachte punten. Volgende week komt Zwarte Pijl naar de Marathonweg en krijgt de ploeg van oefenmeester Ben Hoogwerf de kans op eerherstel.

Opstelling DVO’32: Ruben Verboon, Mark Verkade, Niko v Meijeren, Pieter van der Veen, Herve Makuka ( 70e Pascal Moller ), Diego Remondo Gomez, Walter Zomervrucht, Ruud Durinck, Reinier van der Veen( 53e Tim Kievit ), Nico Huijer ( 70e Thomas de Man ), Gert Jan van der Veen.