Twist wint ruim van Reeuwijk

• Redactie
  • 24-09-2018
KORFBAL - De weersverwachtingen voor afgelopen zaterdag waren niet best, dus zou dat best wel eens invloed kunnen hebben op de wedstrijd tegen Reeuwijk. In het begin leek het daar ook een beetje op want Twist kwam moeilijk uit de startblokken maar dat gold ook voor Reeuwijk. Maar nadat het eerste doelpunt in Vlaardings voordeel was gevallen vielen de volgende zeven ook redelijk snel. Reeuwijk stelde daar bar weinig tegenover en dat kwam voornamelijk door het uitstekende spel van Twist. Tot aan de rust scoorde twist nog vier maal en Reeuwijk slecht nog een keer zodat de rust bereikt werd bij een 2-11 voorsprong.

Na de thee werd het spel van Twist iets slordiger en onzorgvuldiger maar er werd wel geregeld gescoord. Reeuwijk daagde Twist ook niet meer echt uit. Met nog zo’n kleine tien minuten te gaan stond er een stand van 5-17 op het scorebord. Hierna wist alleen Reeuwijk nog drie keer de korf te vinden. De eindstand was dan ook 8-17.

Deze wedstrijd werd gewonnen door een uitstekend collectief verdedigend Twist en een gevarieerd aanvalsspel waar een ieder ook zijn of haar doelpuntje(s) mee pikte.