Twist verliest in tweede helft van Kinderdijk

• 08-02-2016
KORFBAL - De korfballers van S.C. Twist zijn er niet in geslaagd om ook in de vijfde competitiewedstrijd van 2016 ongeslagen te blijven. In een matige wedstrijd kon Twist de tegenstander uit Kinderdijk in de tweede helft niet meer bijbenen: 14-21 (6-7).

Twist startte de wedstrijd voortvarend en pakte snel een voorsprong. Via 1-0 en 2-1 liep de ploeg van Robert Boomstra uit naar 5-2. Na een kwartier stond Kinderdijk echter alweer op gelijke hoogte (5-5) en brak er na de 5-6 een lange periode zonder doelpunten aan. Beide verdedigingen waren in het tweede kwartier ijzersterk, waardoor het tot één minuut voor rust duurde voordat er weer gescoord werd. In de slotseconden pakte Kinderdijk alsnog de voorsprong.

Na rust haakte Twist nog even aan, maar na de 7-9 was het verzet van de thuisploeg gebroken. Kinderdijk liep uit naar 7-15, waardoor de wedstrijd snel gespeeld was. In het laatste kwartier wist Twist nog wel 7 keer de korf te vinden, maar de wedstrijd werd nooit meer spannend.
Door de nederlaag blijft Twist in het rechterrijtje staan en blijft het op de vijfde plaats staan.

Volgende week speelt Twist uit tegen nummer drie Korbis. De heenwedstrijd werd door Twist nipt verloren, waardoor de ploeg nog wat goed te maken heeft.