Twist loopt tegen eerste verliespartij aan

• 07-01-2018
KORFBAL - Na de twee weken winterstop stond afgelopen zaterdag weer de eerste wedstrijd van het jaar voor Twist op het programma en wel tegen Dijkvogels uit Maasdijk. Met Lara Lauwigi in de basis voor de afwezige Nienke Boersma (vakantie) begon de wedstrijd een beetje stroef voor Twist en na een kleine 10 minuten stond het 4-2 in het voordeel van Dijkvogels. Hierna schoot Twist echter wel met scherp en na 20 minuten stond het 5-8 in het voordeel van Twist. De rust werd bereikt met een 8-11 voorsprong voor Twist.

Echter de tweede helft vertoonde een iets ander beeld. Twist wist de korf heel moeilijk te vinden en scoorde maar twee keer in de eerste twintig minuten terwijl Dijkvogels dit acht maal deed, dus een achterstand van 16-13. Met nog vijf minuten te gaan stond er 18-15 op het scorebord. Twist bleef er in geloven en knabbelde er elke minuut een doelpunt vanaf dus met nog één minuut te gaan was het weer 18-18. In de laatste minuut kreeg Twist nog drie goede kansen om er 19-18 van te maken. Dit lukte echter niet en echt in de laatste drie seconden scoorde Dijkvogels 19-18. Door dit verlies zijn OZC en Dijkvogels weer dichterbij gekomen en staan ze nog maar op respectievelijk één en twee punten achterstand van Twist.