Twist loopt tegen eerste nederlaag aan

• 27-09-2021
KORFBAL - Waar Twist de vorige twee wedstrijden op kon terugvallen een ijzersterke verdediging, lieten ze het afgelopen zaterdag volledig lopen. Aanvallend was het ook niet top maar met een goede verdediging zouden zestien treffers toch voldoende geweest moeten zijn om een punt of misschien wel twee punten mee terug te nemen uit Maasland naar Vlaardingen.

De wedstrijd begon nog wel redelijk en na twaalf minuten stond er een 3-3 tussenstand op het bord. De vijf minuten die daarna volgende waren typerend voor de rest van de wedstrijd. Want voordat Twist het wist stonden ze 8-3 achter. Na de time-out van Twist wisten ze de wedstrijd toch weer een beetje in hun voordeel te keren en kwamen terug tot 9-8. Echter hierna volgden weer vijf minuten waarin Twist steekjes liet vallen met verdedigen en daar maakte ODO dankbaar gebruikt van. De Maaslanders liepen uit naar 14-9, wat ook de ruststand was.

De tweede helft ging Twist wat meer gelijk op met ODO en scoorden beide ploegen zo’n beetje om de beurt en met nog zo’n vijf minuten te spelen stond er een stand van 19-16 op het scorebord. Maar de laatste vijf minuten wist Twist niet meer te scoren en ODO nog drie maal, zodat er een eindstand van 22-16 genoteerd kon worden.

Al met een terechte uitslag van deze streekderby. ODO was de betere ploeg (vooral het makkelijk scoren van de heren) dus deze week de wonden likken en aankomende zaterdag proberen je te revancheren tegen koploper Tjoba uit Zeeland.