Twist komt net te kort

• Rene Kooiman
  • 24-04-2018
KORFBAL - Met Lara Lauwigi op de plaats van de afwezige Judith vd Bie en Ruben Werner op de plaats van de geblesseerde Sem Tok moesten de korfballers van Twist afgelopen zaterdag aantreden tegen Roda uit Westzaan.

Om half 4 floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. De eerste 5 minuten wisten de ploegen beide tweemaal te scoren. Hierna was het Twist dat het eerste tikje uitdeelde en de ploeg liep door goed spel uit naar 2-6.  Halverwege de eerste helft stond de stand van 4-7 op het scorebord. Twist was het tweede gedeelte echter niet meer zo effectief met scoren en liet Roda terug komen in de wedstrijd tot 9-9. De rust ging zelfs in met een 10-9 achterstand.

De tweede helft had Twist weer een goede periode van 10 minuten waar het Roda goed van het scoren wisten af te houden terwijl de ploeg zelf driemaal scoorde: 10-12. Hierna stokte het scoren een beetje en het goede verdedigen wist Twist ook niet altijd vol te houden. Door een paar wissels probeerde Twist het spel weer gedeelte naar zich toe te trekken. Dit lukte maar gedeeltelijk want Roda begon steeds zuiverder te schieten en liep uit naar een 16-14 voorsprong. Twist bleef er in geloven en met nog zo’n zeven minuten te spelen stond Roda voor met 19-18. Echter de pijp was een beetje leeg bij Twist en hier maakte Roda dankbaar gebruik van en het liep uiteindelijk uit naar een toch wat geflatteerde 24-19 eindstand.

De scores kwamen op naam van : Ruben Werner 8x, Lisa vd Bie 4x, Roos Boersma 3x, Jill Lauwigi en Jarno Meulstee beide 2x.